Kejti Ståhl

Lördagsbrunch

pannkakor pannkakor1
Gårdagen bara flög förbi. Hade terminsstart med pensionärerna i Hässleholm och därefter följde en dag med handling, telefonfix och matlagning. När kvällen väl kom så orkade jag knappt hålla ögonen öppna så somnade ganska tidigt. 

Idag tog vi sovmorgon och åt en sen frukost i form av glutenfria amerikanska pannkakor. Har inte gjort det på flera år så blev lite sugen på att göra det nu när man väl har lite mer tid. 
Kommer inte ihåg hur jag brukade göra dem, så fick svänga ihop något på känn idag. Som tur var blev de supergoda! 
Du behöver:
• 2 ägg
• 2 dl glutenfria havregryn (funkar såklart med vanliga också)
• 1 dl bovetemjöl
• 1/2 dl majsmjöl
• 2 dl havremjölk (eller annan valfri mjölk)
• 1 tsk bakpulver
• En nypa vaniljpulver+lite salt
Bara att vispa ihop allt och låt det svälla ca 10 min. Stek i kokosolja på mellanhög värme. Jag tog ca 3/4 dl smet till varje pannkaka. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.