kaosetvialskar

När det känns rätt på alla sätt.

Halloj!

Så var måndagen & tisdagen avklarad, nu är det snart fredag, eller hur? Hehe. Kanske inte riktigt. Jag har iallafall haft en tokbra, men intensiv dag på jobbet. Förmiddagen var lugn, men sen gick eftermiddagen riktigt fort. Jag måste bara säga att jag trivs så himla bra på mitt nya jobb! När allt det här hände i våras på mitt gamla jobb, kändes det verkligen som att det fanns någon mening med det redan från start. Trots att jag blev ledsen över hur illa min dåvarande chef behandlade mig, kunde jag känna långt inne i magen att nu är det meningen att du ska dra. Och det gjorde jag, utan att egentligen veta vart jag skulle ta vägen eller vilket håll jag skulle gå. Men hela tiden med vänner och familj runt mig som stöttade mig och som sa ”det löser sig! Du är värd så mycket bättre!”.

Och sen första sekund kände jag med det här jobbet att ”nu har jag hittat rätt, exakt här vill jag vara!”. Så när jag fick tjänsten blev jag orimligt glad och nu har jag känt sen dag ett att min magkänsla stämde så bra. Det är ett glatt gäng, både kollegor och arbetstagare. Och chefen går inte att beskriva i ord hur bra hon är!  Hon är ungefär i min ålder, sprudlande, peppande, positiv och är så noga med att alla ska må bra och bidra med sitt så gott man kan. Och jag har arbetat inom LSS i 18 år, men aldrig varit på ett ställe som har mer fokus på brukarna än vad dom har här. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om mitt jobb, men det jag egentligen ville få fram var att jag känner mig så lycklig som fick gå det krokiga vägen för att äntligen hitta rätt!

Dock saknar jag alla boenden på mitt gamla jobb, ska förbi där någon dag snart och dels lämna nyckeln och sånt- men även ta med en fika och kramas hejdå. Saknar såklart de flesta av kollegorna också.

 

Vad har vi annars haft för oss sen sist? I helgen var jag nere på stan med mamma & barnen. Vi promenerade ner och hem. Gick till biblioteket och lånade nya böcker, vi läser ju ”Musse & Helium” med Lucas och oj vad han tycker dom är spännande! En eller två av böckerna, det finns fem i serien, har han läst på förskolan tidigare. Men han hör mer än gärna alla igen så nu ligger vi på tredje boken. Man sveps lätt in i dom själva och t.om jag tycker dom är spännande. Lykkis behövde också låna ny bok i sin serie hon läser, men Liam var nöjd ännu och hade inte hunnit läsa ut sin. Han orkar inte läsa så mycket på kvällarna, ibland läser vi även för honom, men jag tycker det är viktigt att han löser själv också mestadels. Han orkar ett par sidor och sen blir han trött i ögonen, men det handlar såklart inte om hur många sidor man läser – utan att man läser.

Igår var Janne och Lucas iväg på karaten för att kolla ifall dom skulle få plats denna termin. Tanken var ju att vi alla skulle börja, men vid närmare eftertanke kände jag att det inte skulle gå att få till i praktiken. Så fort någon är sjuk av barnen, måste jag vara hemma och då blir det Janne som åker med resterande. Min träning skulle bli väldigt skör och det känns inte värt att betala massa pengar för det då. Sen visade det sig att Liam hellre ville börja på fotboll, så då får han göra det till våren när det drar igång igen. Lucas däremot var mer än taggad! Hans första aktivitet i livet och han ska gå på ”Karate-lekis” vilket är för de lite mindre barnen på måndagar. Janne fortsätter sin träning 2-3 gånger i veckan vilket är så bra, han mår gott av karate. Jag och Lykkis ska skaffa kort på Friskis & Svettis. För mig är det viktigt att hon har någon fysisk aktivitet eftersom hon annars inte är speciellt fysisk av sig, jag vill att hon ska lära sig att träning är roligt och att man mår bra av det. På friskis FÅR hon träna med mig, hon får även gå på pass vilket är så kul och hon blev supertaggad! Dom har dessutom en klättervägg vilket gjorde henne ännu mer taggad, såklart. Hon älskar klätterväggar. Det ska bli kul att börja på något tillsammans.

Jag har ändå kommit igång med träning här hemma nu, tränar både yoga och styrka samt på nya crosstrainer. Hade glömt hur otroligt jobbigt det sistnämnda var! Men med ett bra program på tv:n går det ändå bra att trampa på en stund, lägger på 5 min för varje gång.

Nästa vecka ska vi ha planeringsdagar i dagarna två. Idag på mötet sa min chef att ”egentligen ska vi ju planera på tisdagen också, men det struntar vi i och har sovmorgon till 12 istället”! Haha, hur skönt? Så det blir hotellnatt, restaurangbesök gånger två, hotellfrukost och ”a fox in a box”. 2 timmars planering ska vi ha på 1,5 dygn. Känns rimligt ändå, haha. Längtar verkligen och alla är superpeppade! Bara denna vecka kvar =)

Nä, nu blir det fotboll med min man. Chelsea-match såklart, det enda fotbollen jag tittar på.

d

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marjo

    Så härligt att det nya jobbet är så bra på alla sett. En bra chef är så viktig. Så trevlig läsning igen och Ninja är som en prydnad på byrån ❤.