kaosetvialskar

När alla planer går i kras.

God kväll!

Ligger i sängen och skriver nu igen, har liksom blivit här jag skriver blogg. Det är här jag har tid att ligga och reflektera över dagen antar jag, när barnen och djuren sover. Mannen sover inte ännu, men han är tyst som en mus framför sin lur. Det är liksom nu man har tiden.

 

Hur som helst, jag hade planer för dagen. Skulle rensa och storstäda både Liam och Lucas rum. Men fick en icke så trevlig överraskning imorse i form av mens, jag blev chockad då jag slutat hålla koll. Den lever helt och hållet sitt eget liv sen några månader tillbaka (klimakteriet? Vaccinet?), hur som haver så har jag inte haft några känningar alls förutom trött som en zombie. Och det var värre idag, plus att värken smög sig på under dagen. Så vad har jag gjort? Ingenting. Legat under en filt och plöjt bästa ”90 days” på Discovery +. Inte fy skam det heller förvisso, men hade ju som sagt planer. Dock var jag väldigt duktig igår och rensade min garderob! Ni kommer inte tro det här… Jag har haft två garderober som båda varit kaos! Och jag har använt ungefär 30% från båda garderoberna. Nu fick det liksom räcka, jag ville byta garderob med Janne och ha en i hallen nu när jag börjar jobba dagtid snart. Jag kommer kanske kliva upp tidigare än andra och vill inte behöva kliva in i Lykkas rum där jag har mim garderob idag. Sagt och gjort! Rensade bort papperspåsar med kläder! Ha. Det var galet och ja.. det tog emot. Men jag tänkte att om jag inte haft plagget på mig på ett år, då är det förbrukat. Lykka passade på att rensa och göra iordning sin också, och vi måste likt varje höst köpa nya kläder. Det gäller till pojkarna också.

Började iaf städa och fixa lite i Lucas rum på eftermiddagen, vi sålde bort hans Mio-säng som var som en koja för nån månad sen. Den tog upp halva rummet och gav lite plats för lek, han ville själv inte ha kvar den och efter det blev möbleringen inge vidare. Så jag bytte lite plats på sängen och så samtidigt som jag städade. Det blev bra! Men jag längtar tills vi ska måla och tapetsera väggarna i barnens rum nu, det behövs efter alla år. Nu är dom inte små längre, nu kan man liksom fräscha upp och det får hållas så.

Janne började riva städskåpet i köket så vi får plats med nya frysen och kylen. Vi bor i en 5-rummare som inte är planerad för en stor familj.. En halv frys och en halv kyl kommer man inte långt på, det har gått med nöd och näppe men det är inga små killar vi har. Dom ÄTER! Haha. Så det ska bli skönt med hela frys och kyl, dock är det dåligt med plats för micron så det bästa var att riva bort stödakrubben tyckte Janne. Det var ”bara” att riva ut den… Jojo, när jag öppnade köksdörren efter 20 minuters bankande så det knappt ut som att han börjat. ”Faa-aan vad det sitter!” säger han och ser helt svettig ut. Haha. Men han är envis som tur är (när det behövs), så han lyckades till slut få bort det. Imorgon blir det en tur till tippen. Hallen är kaos nu utan dess like, och då blir det kaos i mitt huvud.

I måndags hade vi kusin Scott och Nilo här hela dagen då mina bröder och sambos börjat jobba. Det var så mysigt! Lilla Nilo på 2,5 år är ett riktigt litet lyckopiller och de stora barnen hjälper till med honom, leker och dansar. Och han är så rolig att hänga med och väldigt lättsam. Det blev sällskapsspel, dans, utelek, filmmys och jag passade på att vila en stund efter maten med honom när de andra gosade ner sig framför ”Trolls 2”.

Att ha Scott här känns som en självklarhet nästan,haha. Han smälter så bra in i våran familj att det blir tomt när han åker hem igen, finaste killen. Är så glad att han & Liam hittat varandra så bra, det skiljer ju bara tre veckor mellan dom.

Nu ska jag och min förbannade mage försöka sova lite.

Avslutar med finaste barnen, tänk att dom alla går i skolan nu. Lucas är så stolt att han växt två meter på dom här dagarna, han älskar skolan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.