kaosetvialskar

Separationsångest och Gröna Lund.

Hej!

Jag är otroligt glad att mina barn trivs och tycker om att gå till skolan. Men jag får varje år dagen innan sommarlovet är slut, ett uns av separationsångest! Det känns liksom tungt i hjärtat att vardagen är tillbaka igen, och det är egentligen inte vardagen i sig jag ogillar.. speciellt i år då min höst mest kommer bli spännande. Men jag saknar att inte få dela mina dagar med barnen. Trots gnäll, syskonbråk, rastlöshet och utbrott som givetvis har förekommit under sommaren – så är det ju övervägande fantastiskt roligt att bara få njuta tillsammans och ta dagarna som dom kommer. Ju äldre barnen blir, ju roligare blir det.

I lördags överraskade vi iallafall barnen med att ha köpt biljetter till Gröna lund. Svärmor fick nys om det, pratade med sin gubbe som kör Oceanbus inne i storstan och vips(!) fick vi gratistur på den också till barnens glädje. Visste inte riktigt vad det var att vänta, så jag blev riktigt imponerad. Tjejen som guidade var också otroligt begåvad och man fick både skratta och lära sig saker om sthlm som man faktiskt inte hade en aning om. Och vackert är det ju, våran härliga huvudstad- speciellt när man får se det både från land och vatten. Liam fick ju dessutom sätta sig längst fram en lång stund med Jerry och det blev han otroligt stolt och imponerad över. Så kul!

När turen var slut, tog vi bilen till djurgården och gick på Gröna Lund. Barnen var så pirriga att det inte var klokt, det var dessutom Lucas första tur där. Vi gick in lite för hårt dock och satte oss alla fem i ”Twister”, Lucas blev så rädd att jag var orolig att han intr ville åka mer saker sen. Haha. Men han åkte massa mer karuseller som tur var, bara och absolut INTE fler bergochdalbanor.

Janne var ju så tuff och åkte allt som Lykkis ville, hon är ju fullkomligt galen och vill ju åka det värsta av allt. Som tur är lugnade hon ner sig lite och ville inte åka monster osv, men ”eclipse, gungorna högt över Stockholm ville hon givetvis åka. Jag sa att hon absolut inte får sätta sig i den själv, man har ingen aning hur hon reagerar när hon väl sitter 100 meter ovanför marken i en snurrande gunga… Jag hade ju intr överlevt! Haha. Så Janne åkte med henne och han gillade den, tokfan. Är tacksam att han är kaxigare än mig nu för tiden. Jag åkte som sagt twister,  sen blev det blå tåget och sånt som mest höll sig på marken. Haha.

En otroligt rolig dag och vi var där tills det stängde klockan 22. Barnen somnade direkt i bilen och idag var dom trötta, men det är så värt att få göra såna hör saker ibland och bli trött av den anledningen. Dom var så otroligt snälla och tacksamma ändå, inte ett gnäll fast klockan blev så mycket. Var nog mer vi vuxna som gnällde till slut över hur ont i fötterna vi hade när dagen var slut, haha.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.