Julia Mjörnstedt Karlsten

DET HÄR MED KÖK

Även om juni och tillträdet i huset känns otroligt långt bort så är det ju faktiskt bara några veckor kvar innan alla beslut måste vara fattade. Både kakel, klinkers och speciellt kök har långa leveranstider och snickarna måste veta var allt ska sitta för att kunna ge en specifik offert.

När vi renoverade köket i vår lägenhet för två år sen valde vi att ta stommar och luckor från IKEA. Det var billigt, praktiskt och vitt. Tråkigt, om du frågar mig nu, och också rätt kass kvalité? Flera av skåpen och luckorna har fått skavmärken och färgbortfall. Så inför att vi nu ska renovera det här köket är mitt ledord snarare gediget. Jag visste ganska tidigt vad jag ville ha. Naturfärger, något som bryter av och en bänkskiva man kommer ihåg. Och när jag såg den här bilden från Nordiska kök var jag helt fast:

Så det här är vad vi jobbar med. Just nu håller Hanna på Nordiska kök på att hjälpa mig rita upp mina tankar och när jag nästa trodde att jag var klar kom Frida, Trendenser in i bilden. I lördags var jag nämligen på Spinneriet, där Frida har sitt kontor, och lyssnade på en föreläsning med henne med fokus på hennes nya bok. Det finns så mycket bra att säga om boken (och det får vi ta i ett eget inlägg) men det som verkligen fastnade hos mig var att man inte får glömma att hemmet ska vara praktiskt, ergonomiskt och hållbart. Bland annat att kylen, diskhon och spisen ska vara ”inom ett basketsteg”, dvs man ska kunna nå allt genom att bara flytta en fot. Och även om det här kanske låter som självklara saker så var det iallafall en viktigt påminnelse för mig. Jag spenderar så otroligt mycket tid i köket och det måste verkligen vara smart utformat. Sen att välja material som ska hålla länge. Vi planerar att bo i huset i många år och då lägger vi hellre pengar nu på att skaffa material som håller än att behöva göra om det om några år.

Än är de som sagt inte klart, men här kan ni få smygse en skiss på hur ena väggen ungefär kommer se ut.. spännande va?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.