DET HÄR MED GOLV – Julia Mjörnstedt Karlsten
julia

Julia Mjörnstedt Karlsten

DET HÄR MED GOLV

Få saker har engagerat er som när jag igår postade bilder på golv på mina stories. På övervåningen i vårt nya hus ligger nämligen just nu ett fint golv med holländskt mönster i vardagsrummet och matsalen, men i resten (hall, kök, två sovrum och tv-rum) behöver vi byta då det som ligger där nu är i laminat.

Här ser ni vardagsrummet.

Först var jag helt övertygad om att vi skulle ha ett ljust, behandlat furugolv. Jag älskar furugolv och hur levande det ser ut. Men som så många påpekat så är det egentligen inte det optimala golvet när man har barn och typ lever? eftersom det är otroligt mjukt, känsligt och får märken så fort man typ tittar på det… med mina minst sagt livliga barn känns det därför inte som den perfekta matchen…

Men titta hur fint det är?

Det känns också viktigt att gå med huset i dess stil och inte jobba emot det. Jag tycker att det både är fult och tråkigt när man renoverar hus som går helt emot husets grundtanke. Vårt hus är ju 60/70-tal och hur mycket jag än älskar fiskben så känns inte det riktigt rätt? Eller har jag fel?

Så skickade någon bilder till mig på Tarketts Noble kollektion och jag var fast. Golvet är fantastiskt fint och går väldigt bra med husets själ. MEN – blir det konstigt att ha golv som liknar varandra men som inte är samma? Golven kommer ju ligga i skarv med varandra och det kommer ju synas att det inte är samma, blir det märkligt?

Här ser ni skarven mellan hall och vardagsrum:

Och här ser ni Tarkett-golvet, vad tror ni, blir det märkligt eller kommer det funka fint?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
julia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pinterest-Sandra

  Hmm…men kan man inte slipa nuvarande golv och be snickaren att vaxa golvet så att det blir samma(så lika det går) den nyans och lite matta finish som Noble Art Deco har? Då blir det nästintill så enhetligt det bara går

 2. Nina

  När vi byggde om vår lägenhet fanns det en fin originalparkett kvar i hall och vardagsrum. Vi la in en ny stavparkett så likt det gamla det gick i stavstorlek osv, slipade den gamla parketten och betsade alltihop i samma bets. Det blev sjukt bra. Det kostar en del men intrycket blev så enhetligt och fint, och vi fick utgå från originalet vilket vi ville.

 3. Frida

  Vi byggde till ett hus byggt 59 och utgick från huset när vi valde material. Rätt skönt att ha något att utgå från annars blir valen föööör många.
  Åk till en välsorterad golvbutik och låna hem ett par golv så ser du hur det blir tillsammans. Vi tog lackad trestav (ek) enbart pga att det gick precis ton i ton med befintliga fiskbensparketten. Hade inte gjort det valet om vi byggt helt nytt men det var helt rätt i detta hus.

 4. Amanda

  Vår lägenhet är byggd 1962 och originalgolvet ligger kvar och är fiskbensparkett så det borde vara helt i stil med ert hus tänker jag? Jag hade inte lagt två nästan likada golv jämte varandra tror jag utan snarare brutit av med någonting annat:) men kanske att ert rutiga + fiskben blir för rörigt? Furugolv kanske ändå blir bäst? Haha, varsågod för ingen klarhet alls ^^,

  1. julia
   julia

   haha älskar hur du diskuterar med dig själv 🙂
   Tror vi ska försöka härma det befintliga golvet så mycket det bara går!