Julia Mjörnstedt Karlsten

HUSET – INSPIRATION BADRUM

Jag trodde att jag hade en ganska tydlig bild över vad jag gillade och inte och hur jag tänkt att jag vill ha de olika rummen, men när det nu väl gäller, när jag måste ge snickarna en ungefärlig plan så vet jag plötsligt ingenting? Plötsligt kan jag inte alls bestämma mig för placering av de olika delarna eller vilka materialval jag vill ha? Snälla hjälp!

Först var jag helt inne på Terrazzo. Jag fullkomligt älskar ju terrazzons busiga, operfekta och oväntade uttryck. Det finns ju så många olika att välja på! Men sen… blev jag feg? Började tänka för mycket på golvet på Ica Maxi? Jag vet inte, men jag är inte längre så säker…

Sen tycker jag ju att det är väldigt fint med speciella badrum, med väggar och golv som verkligen sticker ut. Men man kanske tröttnar?

Sen såg jag bilder på målade väggar – och ville ha det. Sen såg jag mycket betong – och ville ha det.

Nu har jag typ landat i att hålla mig ganska basic? Jordnära toner och material som passar fint ihop men som ändå bryter av varandra lite? Jag är mer inne på kalksten och beige-varma-toner än marmor och grått. Är så trött på alla helmarmorerade badrum? Men jag kanske hinner ändra mig…

Snälla kom med era åsikter och tankar! Och bilder! Har ni bilder eller Pinterest-mappar så SNÄLLA dela med er! Eller bara allmäna tips och råd på saker man absolu inte får missa i ett nytt badrum?
Just det, kanske ska nämna att det är TVÅ badrum vi ska renovera… gah alla dessa beslut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fanny svensson

  Hej! Vilket fantastiskt instagram konto och blogg du har. 😀😍 Vi har precis renoverat vårt badrum i vårt 60-tals hus.

  Jag valde vitt kakel 10 × 30 kakel men valde en mer annorlunda plattsättning genom att ha dom stående. Vilket gör badrummet mer trendigt. Tillsammans med de vita plattorna valde jag ett grått terazzo klinkers golv. Vi valde att inte kakla enda upp i taket och målade taket och en bit ner på väggen svart. Detta blev otroligt snyggt faktiskt! Sedan otroligt smidigt om man vill förändra badrummet enkelt är de bara att måla om taket. Tex. Rosa som är gaaalet snyggt. Kan skicka bilder på vårt badrum om du vill ha de! 😀

 2. Happy

  Usch jag har varit fast i samma ångestframkallande beslut, men eftersom jag bor i radhus bestämde jag mig till sist för att det enkla vinner. Och ska försöka göra det mer personligt med hjälp av textilier…
  Jag älskar den hexagonala klinkern Men såväl plattsättning som golvbrunnarna skulle bli dyrare så jag valde ett traditionella 30*60 kakel istället. Om man ändå hade Krösus Sorks kassa valv, då….

 3. Ulrika Melin

  Hej! Vi har totalrenoverat hemma och byggt sommarhus och här är mina erfarenheter:

  Hemma i badrummen valde vi neutrala färger på väggar, men gick loss på en härligt mönstrad platta till golvet. Den är i ganska neutrala färger, men massa mönster. 3,5 år senare älskar jag fortfarande mönstret och det gör mig glad. Mönstret villat även bort smuts och hårstrån, vilket är perfekt för en småbarnsfamilj 😊

  I vårt sommarhus vågade vi mer och frångick vitt, vitt och vitt. Mönstrade tapeter och lingrönt kök men ändå i lugna färger. Badrummen i sommarhusen gjorde vi grå, med massa färg och mönster på textilier. Och det är nog ett råd – man kan gå loss på textilier och annat pynt och det är lätt att byta ut. En annat råd är att stämma av med rörmokare och köpa blandare och duschblandare hos dom. Dom kör oftast på de med bäst kvalite och inte bara på design. Till huset hemma köpte vi bara på design både till badrummen och köket och det blev bara svindyrt och har inte funkat. Så rörmokare har fått komma och greja med det vilket självklart innebär ännu mer pengar 😁

  Sen när det gäller att renovera har jag två tips till – var på plats varje dag. Det uppstår nya problem/frågor varje dag och då behöver man finnas på plats och stämma av, välja nya lösningar etc. Så avsätt tid och energi.

  Sen är mitt sista råd att åka och titta och klämma och känna på allt. Kakel, fläktkåpor, golv, lister etc etc. Man ser saker på ett annat sätt live 😊

  Varmt lycka till med detta spännande projekt 😍

  Häslningar familjen som hade byggmöten på söndagar 🤣

  1. julia

   åh vilka bra tips! tack snälla! ja, jag ska verkligen vara där varje dag. Får skicka iväg mannen och barnen på semester eller något 🙂

 4. Josefine/staccato_se

  Jag har ett badrumsråd kring blandare i dusch/badkar. Vi har precis renoverat hela huset. Eller vi rev till grunden och började om. Upptäckte att trycket i duschen var ett skämt och vi fick jobba för att bli blöta. Jag mailade med kretslopp och vatten som kom och mätte vattentrycket och då berättade de att det finns rekommendationer på vattentryck för blandare men det säger inte återförsäljarna. Dessutom finns det vattensparsgrejer (påhittat ord för jag vet inte vad det heter) som gör att trycket inte levererar det som den kan. Det var ett pilljobb men det gick att ta bort dem och nu är det som det ska igen. Kanske bra att veta. 😉 gillade det färgglada på första bilden btw

 5. Sara

  Vi valde basic väggar och en matt typ turkos hexagonklinker på golvet. Skiten syns förvisso ganska snabbt men det är sååååå snyggt! 4 år gammalt och jag är så galet nöjd med vårt beslut att våga nått som sticker ut varje gång jag går in där. Alla som ser reagerar och berömmer! Nu när vi står inför att göra köket så känner vi oss stärkta i att välja annat än vitt. Kanske kommer vi tröttna men det gör man ju med basic också, och då är det ju iaf roligare med nått annorlunda.
  Heja Ica maxi golvet! Skulle bli supersnyggt tror jag!

 6. Elin

  Ja, tror du är inne på rätt spår med kalksten och mer neutralt! Så kan du brassa på med roliga detaljer och lättare ändra efter humör – det andra ändrar en ju inte lika lätt! Men stor igenkänning! Vi ska flytta till hus men hyra, så vi kommer inte göra några jätte stora grejer vilket känns tur för helt plötsligt blir jag mer abivalent i min stil, och vilka färger jag trivs med – det finns ju sååååååå himla mycket fint och vårat hus har ingen tydlig epok att förhålla sig till så allt är väldigt öppet! Efter massa babbel så ville jag bara säga att jag landat i samma som du, neutrala men varma toner och sen adderar vi våra saker till det och såna detaljer får styra och går att byta efter humör 🤗 Lycka till med alla val! Oavsett kommer det bli så himla fint! Ser framemot att följa med och inspireras!

  1. julia

   tack snälla för din kommentar! det lutar åt att det blir så, men samtidigt är jag alltid så feg och vill egentligen våga mer? svårt detta 🙂 <3

 7. Ellen

  Det är ju en rätt dyr investering så JAG tänker iaf att det lönar sig att välja något som håller över tid och inte bara det som är trendigt och snyggt just nu.. Alla bilder är ju skitfina såklart för du har ju god smak 🙂 🙂 🙂 Jag hade valt något lättstädat, som man inte måste moppa såfort det kommer en tandkrämsfläck på. Något som känns fräscht och som fortfarande kan kännas fräscht om 10 år.