Julia Mjörnstedt Karlsten

VI HAR KÖPT HUS!

Det känns nästan overkligt att skriva det, men: vi har köpt hus! VI HAR KÖPT HUS! Helt galet? Som jag har längtat, väntat, drömt och fantiserat om den här dagen och igår – igår så hände det! Huset är från 70-talet, ligger i västra Göteborg, nära där vi bor idag och även om vissa skulle kalla det fult så föll jag pladask. Det är något med tegel, de raka linjerna som 60/70-tals hus ofta har och hur väl planerade de är som verkligen får min uppmärksamhet. Jag lovar att visa alla bilder, både från prospektet och under tidens gång! Jag (till skillnad från min man) blir pirrig och så sjukt exalterad av tanken på renovering och att få göra om ett hus (men såklart bevara dess själ) och lovar att dela med mig av allt detta till er!

Men först, kan vi prata lite om budgivningar och hur det verkligen är psykisk tortyr att vara med i en budgivning? Man budar, hoppas, väntar för att se om någon annan lägger ett bud, rycker till varje gång man får ett sms, svär högt över att man närmar sig sitt tak i hur mycket man kan lägga, hoppas lite till och blir sen enormt besviken då det oftast inte går vägen. Hela dagen igår var jag helt skakig, kunde inte äta och gick bara runt och pratade med massa olika människor (besiktningsmän, mäklare, banken, händiga personer etc etc) men tillslut blev det ju så att huset blev vårt! Tjoho!

Det svåraste är att vi nu måste lämna vår lägenhet som jag älskar över allt annat. 110 kvadrat i Kungsladugård med öppen spis, två balkonger, stor trädgård, fantastiska golv och högt i tak blir tungt att lämna efter sig. Dessutom närheten till Slottskogen, en bagare 30 meter utanför dörren… ja, suck, det kommer jag verkligen sakna.

 

MEN! Jag är SÅ glad för huset. Och här har ni det: vårt blivande hem. Några första bilder för att ge er en hint om hur det ser ut och hur  extremt mycket att göra… men jag ser fram emot att spendera många, många år här!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emmelie

  Grattis!
  Bidén är ju bara att ta bort och sätta dit en sådan liten toalett till kidsen. Perfekt när det redan finns rör osv draget!

 2. Frida

  Grattis till husköpet!! Vad lustigt, vi tittade på det huset bara på mäklarens hemsida på bilderna) men anmälde oss aldrig till visningen. Ska bli kul att följa er i renoveringstankarna!! Kram

 3. Sandra

  Jättefint!! Älskar 60/70-tals hus, tycker de är coola. Har sett mig mätt på sekelskifte och är ganska trött på att se dessa hus/lägenheter så det ska bli kul och spännande att följa er resa ?