Julia Mjörnstedt Karlsten

ETT STYCKE PERFEKT HELG

Om någon ber mig beskriva en perfekt helg kommer jag från och med nu beskriva den helgen vi precis haft. Inga stora händelser, men ändå allt jag behövde och vill ha.
Kolla själva.

På fredagar är jag ledig med barnen och vi brukar ha långsamma morgnar. Köper bröd från bageriet på andra sidan gatan, pysslar och fixar. I fredags ville Billie också att vi skulle göra om i deras rum så förmiddagen spenderades där.
Frank fick en ny hylla ovanför sängen och Billie fyllde den med saker som enligt henne är hans ”favoriter”.

Vi sorterade bland Billies pysselböcker och hittade en skrämmande mängd oanvända som hon genast satte igång med.
Sen hämtade vi upp min systers yngsta, Jussi, och drog ut på cykeltur. Vi cyklade runt i Majorna, köpte räkor och bröd och (bokstavligen) hängde länge på en lekplats.

Sen cyklade vi hem, resten av kusinerna kom och vi hade räkfrossa och fredagsmys. Den äldsta kusinen skulle på Halloween-disco och plötsligt skulle alla fem barnen sminkas…

På lördagen tog vi ännu en långfrukost som gick över till pysselbord.
Men sen var det dags för städdag i föreningen.
Där är höjdpunkten såklart pizza och chokladmjölk.

Sen skulle Billie iväg på maskerad och när jag frågade om det var ok att jag lämnade henne där själv kollade hon på mig som om jag var knäpp och sa ”Såklart mamma, jag är ju inte fyra år längre!”

På kvällen kom våra fina vänner över och hade dessutom med sig både middag och övernattningsgrejer. Övernattningskalas ändå – vilken grej! När man slipper åka hem när barnen ska sova eller slipper väcka och köra hem. Man kan sitta uppe precis hur länge man vill!

På söndagen åkte jag och Billie in till Stora Teatern där hon går på cirkusskola. Jag brukar följa med upp och sitta utanför, men nu sa hon bara ”Stanna här nere mamma, jag går upp själv”. Inte för att vara hysterisk MEN ÄR DET NU DET HÄNDER? ÄR DET NU HON INTE BEHÖVER MIG LÄNGRE!?!?!?

Jag fick snällt sitta i foajen med min dator och vänta.

Jag kan på inget vis påstå att vi är så särskilt kulturella, men det är väl för väl att vi har vänner som Rasmus och Linda som tipsar om bra aktiviteter. Den här gången var det jazz-teater på Musikens Hus och vi var ett stort gäng vänner som möttes där. Det hela började dock med att Frank blev skrämd för livet av en trombon och satt sen hela föreställningen och sa ”hälp”, men annars var den helt magisk! (Såg förövrigt att de har barnteater flera gånger i månaden på Musikens hus, läs mer här!)

Linda, Alba (alltså ALBA <3) och Frank.

Efter teatern lekte vi på lekplatsen utanför Zenit (förövrigt en av Göteborgs bästa lekplatser!) och sen promenerade vi hem till oss. Där lagade vi pizza, åt glass och njöt av att barnen underhöll sig själva och varandra helt utan bråk och konflikter, medan vi vuxna kunde sitta och prata. Sån himla lyx!
Emanuel <3

Ge mig familj, vänner, dans, mat och musik så är jag världens lyckligaste människa!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.