Julia Mjörnstedt Karlsten

JUST NU – HITTAT & SPARAT.

Min favoritsyssla innan jag ska somna är att scrolla igenom mitt flöde på Pinterest. Få ställen blir jag så inspirerad på som där. Att gå igenom mina sparade bilder är lite som att gå igenom mitt huvud, för allt som jag just nu går och funderar på finns där (dessutom insorterade i fina mappar, det kan man inte riktigt säga att mina tankar är..)

Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av vad som snurrar inne i mitt huvud för tillfället och då alltså också vilka bilder som sparas på min Pinterest.

Just nu pågår projekt göra-om-barnrum hos oss. Eller ja, iallafall i mitt huvud. Den stora utmaningen ligger i att jag bestämt mig för att inget nytt får införskaffas. Det som ska göras om får i så fall målas om, byggas eller sys av oss själva. Vi har verkligen allt vi behöver och det är inte försvarbart att hela tiden köpa nytt. När jag såg bilden ovan blev jag inpirerad till att pyssla med barnen och ge gamla saker nytt liv. Kanske kan man knåpa ihop ett eget lejon med en gammal bricka, lite vass och lite pyssel? Återstår att se!

 

När jag såg den här bilden inne hos Babes in Boyland blev jag påmind om hur fint det är med en hylla mitt i ett fönster såhär. Vi har ju dessutom vår diskho precis som på bilden, under ett fönster, så kanske hade det passat?

 

Jag är så väldigt sugen på att tatuera mig. Jag har redan sex (!!!) tatueringar som alla gjordes innan jag fick barn. Efter barnen har jag bara inte känt att jag varit sugen eller kunnat tänka ut något motiv att göra. Men när jag fick upp den här bilden på Flora kände jag att jag direkt ville boka tid. Jag är lite inne på många små olika eller kanske ett större blad runt armen som min vän Anja? Finns det förresten någon som har tips på bra tatuerare i Göteborgstrakten?

Flera gånger har jag läst att man kan göra egen tvål och alltid tänkt att det skulle vara en rolig sak. Dels för att man då vet precis vad som finns i den men också för att man kan välja färg och form. När den här bilden kom upp bestämde jag mig för att det ska bli nästa helgs projekt med barnen när Emanuel är bortrest. Om jag hittar något bra recept lovar jag att dela med mig!

 

Och slutligen det som snurrar mest i mitt huvud hela dagarna – lera och allt jag vill göra med leran. Jag är ju en nyfrälst lerälskare som i höstas tog en kurs i kermaik och har sen dess varit fast. Jag får verkligen utlopp för min kreativitet och stänger av allt runt omkring. Mer om detta senare, men om ni älskar lera som jag tycker jag att ni ska kolla igenom min Pinterest-mapp med lera. Det är absolut den mappen jag uppdaterar oftast!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Vilken härlig blogg! Har följt dig länge på insta så tycker det är supertrevligt med ett forum där mer text får plats. En liten sak bara: personen med tatueringar på bilden som du länkat till är inte Flora utan hennes vlogg-partner Alexandra Andersson! Så att du kan länka rätt 🙂

  2. Hillevi

    Älskar redan din blogg. Eller jag gillar redan DIG för vi har så många gemensamma intressen. Och i den nyupptäckta kärleken till lera, där är vi supersynkade!! Ska genast in och kika på din ler-tavla på Pinterest. Jag har en lista i telefonen som jag, om inte dagligen så veckovis, fyller på med projekt jag ska ta mig an. Följer dig med spänning (med extra gott öga till dina lerprojekt).