Jottan – Bland Solsken och Småtroll

I can see clearly now…

Eller nja, kanske inte riktigt klart och tydligt. Det är fortfarande hyfsat suddigt, men nu kan jag åtminstone öppna ögonen. Ser ut som om jag har gråtit floder, så svullna är mina ögon.

Den osminkade sanningen, 6 timmar efter OP

Det absolut jobbigaste under operationen var trycket från maskinen som spärrade upp ögonlocken. Lite läskigt när de skar loss linsen och synen försvann helt, men det jobbigaste var klart maskinen.

Sen kom smärtan gradvis under den första halvtimmen. På väg hem från kliniken var absolut värst, då gick det för lång tid innan jag fick bedövningsdropparna och solljuset var som knivar i ögonen. När jag väl kom hem fick jag alla mina droppar (3 olika) och dessutom huvudvärkstabletter. Vet inte om huvudvärken är från operationen, men jag hade ju haft huvudvärk sedan i måndags så det är inte säkert.

De sa att man inte borde sova, för då kniper man med ögonen oavsiktligt om man har ont. Men jag kunde inte hjälpa det. Jag låg i ett mörkt rum med så mycket smärta så när huvudvärkstabletter började värka så zonade jag bort. Det gjorde så pass ont att jag fick säga till mig själv; ”Du har fått 2 barn! Detta är en piece of cake i jämförelse kvinna!” 😂

När jag sen vaknade så kände jag inte behovet av att ta bedövningsdropparna längre. Efter en stund provade jag att öppna ögonen och nu sitter jag här. Det är lite suddigt fortfarande men jösses alltså, det är skillnad. Jag väntar med att säga om det var värt det tills jag varit på återbesök och när (förhoppningsvis) synen fortsätter förbättras.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.