Skördefest  – Jottan – Bland Solsken och Småtroll
Jottan

Jottan – Bland Solsken och Småtroll

Skördefest 

I söndags eftermiddag bestämde vi oss för att åka på skördefesten i Lund. Det var perfekt väder, man kände lite att hösten hängde i luften men det var tillräckligt varmt för att gå utan jacka. Sånt väder som man egentligen vill ha hela hösten 😉

Flickorna fick ta med sig vars en kompis, så det var högt tempo. Men det var jättekul. Jag älskar att gå på sådana marknader, det är mysigt och man stöttar små lokala företag och man hittar saker som man inte hittar i affärerna annars.


  
Vi köpte årets första (dekorations)pumpor. Sen blev det lakritsremmar till barnen, hemmagjord ekologisk sylt och för först gången i mitt kiv smakade jag pumpapaj!

  

Det var en ganska speciell smak på pumpapajen måste jag erkänna, men jag kan definitivt tänka mig att testa igen. Skulle vilja prova att göra en egen 🙂 Jag älskar att fixa och dona inför högtider (vet ni som känner mig eller som brukar läsa min blogg) och nu står ju vår importerade högtid halloween inför dörren. Så då ska det fixas med en massa skoj inför det!

När vi shoppat klart gick vi vi ner vid djuren. Flickorna fick gissa vikten på ägg, vi tittade på när de gjorde äppelmust och sen avslutade vi med lite lek på lekplatsen bredvid. Riktigt mysigt hade vi det!

  
  

Här är våra fynd för dagen;

Majskolvar och en skärbräda i ek

 

En dörrdekoration i ståltråd färgad guldig

 

Hemmagjord ekologisk jordgubbssylt

 

Självklart även lite pumpor till dekoration. Den gula är en matpumpa så den kan vi använda i maten sen innan den blir för gammal.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Jottan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.