Jottan – Bland Solsken och Småtroll

Midsommar 2015

Då har midsommar 2015 både kommit och gått. Samma gamla tråkiga väder som alltid, till och med lite värre än vanligt. Men det stoppade inget midsommarfirande hos oss.

På torsdagen åkte jag och handlade allt och jag gjorde klart köttbullar och dylikt. Eftersom vi inte hann plocka några blommor så fick jag handla det också. Jac hade nämligen en plan om att göra min egen krans (jag köper alltid) men jag älskar ju att skapa och att vara kreativ, så detta året tänkte jag göra en faktiskt.

Jag fick inte tag i allt jag skulle ha till kransen så jag fick improvisera lite. Först när jag började tänkte jag att jag nog kunde ge upp, att jag aldrig skulle få ihop den, jag trodde jag skulle få sätta fast blommor i en uppsättning istället. Men det gick faktiskt till sist. Skam den som ger sig liksom 😉

Jag tog tyvärr inga bilder på ”bygget” men så här blev den;

Vid tolv var det dags att bege sig till syrran, där vi skulle koka potatis och steka prinskorv. Tanken var att vi skulle klä midsommarstången och dansa runt den innan maten, men det gick ju inte riktigt. Vi kämpade oss igenom den mesta stormen och regnet, men till sist öppnade himlen sig ordentligt. Så stången kom inte upp förrän efter maten.

jag gjorde den ena ringen!

 

Det blev två till sist 😉

 

Vi härdade ut i regnet

Den var ganska hög, så det var inte helt problemfritt att få upp midsommarstången…

Vi käkade ljuvlig midsommarmat emellan. Är den inte det bästa på hela året så säg?! 🙂

 SEN blev det dans runt midsommarstången! Är det inte märkligt att man alltid får hjärnsläpp på vilka sånger man sjunger då?! 🙂 Till sist fick vi ta hjälp av barnen, de ville sjunga sommarsånger som de sjöng på sommaravslutningen. Sen fick vi hitta på egna efter det 😉 Måste varit årets mest okoordinerade midsommardans, vi var inte helt överens om hur vi skulle dansa och sjunga hela tiden… Hade ni följt mig på snapchat (👈 jottan82) så hade ni kunnat se vår fantastiska dans där. Men nu får ni nöja er med bildvarianten

Till sist kom den upp,

 

Värdparet i den obligatoriska ”ring-bilden”

 

När vi dansade sken solen på oss lite!

  

Det var en trevlig midsommar och precis som barnen tyckte jag att höjdpunkten var dansen 🙂 Det var riktigt skoj! Vill ni se fler bilder, där är en del på vackra midsommarflickor, så kan ni följa mig på instagram 👈@jotti82

Hur coola är inte mina tjejer? Extra coolt är det att de gör dessa grejer (se bilden) helt spontant 🙂 Hoppas ni alla hade en härlig midsommar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.