Att inte räcka till – Jottan – Bland Solsken och Småtroll
Jottan

Jottan – Bland Solsken och Småtroll

Att inte räcka till

Tror att de flesta föräldrar känner det någon gång under sitt föräldraskap.

Min minsting Novalie är 2,5 år gammal. Under hennes första dagisår var hon sjuk väldigt mycket, det är vä ganska normalt. Men nu är vi inne på tredje terminen och jag trodde faktiskt att vi det här laget så skulle den värsta sjukdomsperioden vara över.
Men i år har vi vabbat 5 veckor av de 10 gångna veckorna. Nästan 4 hela veckor av dem har varit med Novalie. När hon var lite konstaterade dem att hon hade förkylningsastma. När det var riktigt illa lät det nästan som lunginflammation.
Av den anledningen så har jag inte tänkt något vidare på det nu när hon hostat så mycket.
Hon gick på dagis förra veckan och i helgen verkade hon pigg och glad, ända fram tills söndag kväll, då kom febern tillbaka. På måndagen jobbade jag hemifrån, men kände att det var något som inte stämde med mitt lilla troll.Mitt lilla <3
Febern gick inte ner med febernedsättande och hon var allmänt hängig och slö. Så på tisdagen ringde jag läkaren. Jo visst, hon hade dubbelsidig lunginflammation 🙁

image

Det är en läskig sjukdom tycker jag. Det låter inte som om de riktigt får luft, man känner inte igen henne som person. Vår pigga och busiga lilla tjej har bytts ut mot en trött och klen liten flicka som inte orkar någonting. Det är läskigt att se såna totala personlighetsförändringar tycker jag. Natten mellan tisdag och onsdag sov jag dåligt, jag låg och tittade på henne när hon andades och hade svårt att släppa hur dålig jag kände mig som förälder som “låtit det gå så långt”. Jag vet ju egentligen att det inte är mitt fel, men det dåliga samvetet tynger ändå. Så synd om mitt lilla hjärta, önskar att jag kunde tagit det istället för henne.

 

Jag har möjligheten att jobba hemifrån, ett val jag ofta gör istället för att vabba. Det är svårt att vabba när man har min tjänst, dessutom förlorar man så mycket pengar på det. Men många gånger önskar jag att jag bara kunde vabba istället för att känna det där tvånget (som det ofta känns som) och få dåligt samvete för att jag inte är på jobb. Det är en kamp att försöka göra karriär och samtidigt vilja ha en stor familj, det går ju givetvis, men särskilt när de är sjuka dem små liven. Då känns det inte som om man riktigt räcker till.

Tjingeling!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Jottan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.