Hejdå – Josefin
josefinknave

Josefin

Annons

Hejdå

Flera av er vet jag har haft det på känn, och därför känns det väldigt skönt – om än sorgligt – att kunna säga rätt ut att det här är mitt sista blogginlägg.

Jag vet inte riktigt när jag kom fram till att jag inte längre ville blogga, men det är ett beslut som fått gro en längre tid. När man bloggar proffessionellt ingår ofta en hel del avtal i paketet vilket gör att det inte går att sluta från en dag till en annan om man vill sköta det snyggt (vilket jag vill) så därför har jag inte kunnat säga något förrän nu, även fast datumet för mitt sista blogginlägg varit spikat sen innan sommaren. Från och med idag blir det alltså inga fler uppdateringar från min sida på vare sig blogg, Instagram eller Youtube.

I 11 år har jag haft en blogg. 11 ÅR! Det är helt sjukt lång tid. Och enda fram till att jag började känna att jag ville avsluta bloggandet har det faktiskt känts 99% roligt. Mycket tack vare er. Tack för all pepp, alla råd och alla livsöden jag har fått dela. Det, och att faktiskt ha fått prova att livnära sig helt på sina egna texter, har varit magiskt!

Det är alltså inget dramatiskt som har hänt som gör att jag inte vill blogga längre. Jag känner bara att jag är… klar. Jag är mätt på att dela med mig av mitt privatliv, att ha förväntningar på mig från personer jag inte känner (hur gulliga ni än är) och framför allt rimmar bloggandet inte med det föräldraskap jag vill köra på. Trots att jag bloggat så länge har det gått oväntat snabbt att vänja sig vid att inte behöva skriva allt jag gör, inte ha slut på kamerarullen på grund av tusen bilder på middagen och att vara utan bekräftelsen från likes. Jag njuter så mycket av att vara mer här och nu, och kunna lägga tiden bloggen tidigare fått på intressen som inte alls fått uppmärksamhet de senaste åren.

Jag ÄLSKAR fortfarande bloggar och sociala medier och kommer absolut inte sluta skriva. Jag kommer jobba med våra fantastiska bloggare här på LOPPI och Vimedbarn, skriva saker privat och bara för familjen och ni kommer med all säkerhet kunna se mig glimta förbi i LOPPIs och Vimedbarns sociala kanaler om vi blir sakniga efter varandra. <3

Stort tack för den här tiden! Jag hoppas att ni fortsätter sprida nätkärlek hos andra bloggare på samma sätt som ni gjort för mig. <3

EN VÄLDIGT STOR KRAM!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinknave

Kommentera

 1. Ingela J

  Vill börja med att tacka för alla era härliga vloggar, för det är där jag följt er. Ni fantastisk familj, du/ni kommer vara enormt saknade! Hoppas kanske att youtubekanalen kan leva vidare 😜😘😘 Stor kram &ta hand om er!

 2. Karin

  Kommer sakna inblickarna i ditt liv, men förstår ditt beslut helt och hållet! Lycka till med allt du tar för dig!

 3. Annika

  Att börja blogga är ett av de bästa beslut jag tagit. Så även att sluta. Fem och ett halvt år sen mitt sista blogginlägg och jag saknar det inte det minsta. Aldrig gjort, inte en sekund. Ändå känns det såklart vemodigt när en bloggare jag tycker om bestämmer sig för att sluta! Som en vän som plötsligt flyttar långt bort liksom. Kommer sakna dina kloka, roliga inlägg och att få följa din fina familj på avstånd! Stor kram och lycka till med allt!

 4. Jessica

  Josefin! Tack för att du lärde mig hajpa frukostar, att vi fick följa med dig genom de första småbarnsåren och allmänt för att du är så klok och fin. Jag är världebs sämsta på att orka kommentera, men har följt dig sen Egoboosttiden. Då var du HanaPees vän (ja jag är Sundsvalltjej. Ja, jag har sett Martins hatt&gitarrperiod på högstadiet, hehe)(slut på sidospår). Vad jag ville sägs var tack för den här tiden och lycka till!

 5. Paulina Gunnardo

  Jag är en av dom som undrat lite.. 11 år är mycket! Jag har bara bloggat i 1,5 år och älskar det men jag kan samtidigt förstå att det kan kännas skönt att inte känna att man hela tiden måste uppdatera. Ha det så gott nu och njut av att vara här och nu!! 🙂

 6. Linnea

  Så tråkigt att du slutar. Lycka till med allt fram över ta hand om din fina familj och tack för att vi har fått följa med så här långt! kram <3

 7. Elisabet

  Åh vad tråkigt! Det har varit så roligt att få följa dig och din familj! Mysigt och inspirerande. Jag önskar er allt gott!

 8. Sofie

  Super tråkigt att höra, var inte alls beredd på det 🙁 Du har varit en absolut favorit att få följa (ända sedan egoboost-tiden!!). Tack för allt du gjort och gjort bra 🙂 Förstår absolut ditt beslut och lycka till med allt och njut av din fina familj <3 Kram och tack ännu!

 9. Anna

  Så tråkigt, älskar att följa er lilla familj genom vardagen. Men helt förståeligt ! Vill du komma tillbaka är du varmt välkommen ♡ stor kram

 10. H

  Åh, så ledsamt att höra! Men också förståeligt på så många sätt. Förstår att det känns skönt när beslutet är fattat.

  Tack för a l l t Josefin! Tack för alla kloka, peppande och jordnära inlägg. Jag har verkligen uppskattat din blogg och din otroligt välvilliga och mogna ton. Det har varit så trevligt på fin blogg. Jag har läst din blogg länge men det var när jag själv blev gravid och sedan fick min bebis för två år sedan som jag verkligen följt dig dagligen. Jag hade en omtumlande start på mitt föräldraskap och fann mycket stöd här i din blogg.

  Så tack för alla tips, recept, pyssel & humor. Tack för att du har varit så öppen och ärlig. Din blogg kommer att lämna ett tomrum i bloggosfären – du har varit i unik i ditt sätt att blogga.

  Ta hand om dig och familjen. Lycka till med vad du tar dig för!

  Kramar!

 11. Kristin

  Förstår dig till fullo! Det har verkligen varit fantastiskt att få ta del av din vardag och dina berättelser. Otroligt värdefullt i min resa till att bli förälder. Tack, tack, tack!

 12. Linda

  Tack för en otroligt bra blogg som har hjälpt mig i flera år. Jag har läst din blogg sen 2009 😀 dina jordnära texter har hjälpt mig under perioder med myclet stress då jag inte kunnat sova då tankarna snurrar så. Då har jag plockat fram din blogg och blivit lugn av dina texter så jag kunnat somna.
  Jag önskar dig ett stort lycka till framöver! Kram

 13. Sara

  Åh vad tråkigt att höra men fullt förståeligt. Din blogg har varit min favorit av alla jag läser så jag kommer sakna den. Lycka till med allt! Kram

 14. Johanna

  Oj vad sorgligt detta var att läsa, men jag förstår verkligen ditt beslut. Som många andra har skrivit känns det lite som att förlora en vän, fast vi inte känner varandra. Det kommer bli otroligt tomt att inte längre kika in här eller på Instagram för dagens uppdateringar.. Du har verkligen varit en stor inspirationskälla och det har alltid känts så hemtrevligt och mysigt på alla dina kanaler. Stort tack för allt Josefin, jag önskar dig all lycka i framtiden, vad du än har tänkt fylla den med <3

 15. Emelie

  Jag förstår dig, men kommer att sakna din blogg. Du är så lätt att identifiera sig med och verkar så väldigt trevlig, jag har verkligen gillat vardagsstilen på dina blogginlägg. Jag tycker att du skriver så fint om barnen också, det känns lite sorgligt att inte få fortsätta följa dem när jag nu har haft koll på dem så länge. Lycka till i framtiden och ta hand om dig och familjen! <3

 16. Caroline

  Så himla tråkigt att läsa, men jag förstår dig. Mina barn e nästan jämngamla med dina och det har varit mysigt att få följa dig/er.
  Jag kommer sakna dig! ❤️

 17. Ellinor

  Tack för alla fina inlägg! Och särkilt tack för alla gravidinlägg. Har två barn på 2.5 år och 7 månader och varje gång jag bytte vecka så sökte jag upp va du skrev när du var i samma vecka för du var en av få bloggar som skrev ärligt om det ❤

 18. Lisa

  Tack för fint “sällskap” under graviditeten och första tiden med bäbis. Fick min dotter ungefär samtidigt som du fick Bo. Det gav mig mycket att läsa om hur det var för dig.

  Ha det fint!

 19. Emelie

  Kommer sakna dina inlägg i flödet, men ingenting kan ju vara för evigt. Tack för alla år vi fått följa dig och lycka till i framtiden med allt du tar dig för! ❤️

 20. Ulrika

  Tack snälla Josefin för alla dina kloka ord de här åren! Vad härligt att du nu får lite mer tid till dina egna intressen och att vara här och nu med din fina familj. Tycker inte det finns nån bloggare som skriver på samma sätt som du…särskilt inläggen om barn/föräldraskap tycker jag är unika för du skriver så kärleksfullt, klokt och respektfullt om dina barn. Det har inspirerat mig att vara en bättre mamma till mina barn. Tack och stort lycka till i framtiden!

 21. Marie

  Förstår dig fullt ut även om jag tycker det är riktigt tråkigt att du slutar. En av mina favoritbloggar! Stor kram och lycka till!

 22. Anna

  Sitter här med tårar i ögonen. Var inte alls beredd på detta. Kommer sakna dig och din fina familj sååå mycket. Älskar ju din blogg och youtube-kanal så otroligt mycket!
  Lycka till i framtiden.
  Stora (sorgsna) kramar!!

 23. Bella

  Du kommer vara saknad i flödet! Tack för allt! Och tack för alla vänner för livet din blogg gav mig! Vi ses irl!

 24. Elina

  Tack Josefin för den här tiden, har följt dig sen du började med Egoboost. Du är en fantastisk klok person! Stor kram ❤ / Elina

 25. Hanna

  Bästa Josefin! ❤️ Tack för många roliga år här inne på bloggen. För all inspiration och för att du delat med dig av dig och dina tankar. Stora som små. Du har varit en stor inspirationskälla och kommer saknas i mitt flöde. Stort lycka till med allt du tar dig an framöver!

 26. Emma

  Tack för alla år! Det finns ingen annan bloggare som har gett mig lika mycket som du har. Det har alltid känts bra att kika in här, hemtrevligt på något sätt. Jag har alltid sett dig som exempel på någon som hittat balansen och lyckats sköta sin blogg professionellt och samtidigt hålla den intressant. Ett stort tack för att vi har fått följa dig och din fina familj! Jag är glad för att du har hittat rätt väg. Hoppas att vi någon gång ses på något sätt. Ta hand om dig och er!

 27. Johanna

  Tack för vi fått följa dig och för att du släppt in oss i våra liv! Du resonerar så klokt. Önskar dig och er lycka till med allt!

 28. Maria

  Nej vad ledsen jag blir. Började läsa din blogg någon gång runt 2013. Du har varit som den okände vännen man följt och tjejen man skulle vilja komma över på en kopp te till. Önskar er lycka till i livet

 29. Elin

  Stort lycka till i framtiden! Din blogg har varit lite unik i mitt flöde, den har känts mer naturlig och genuin än många andra, kommer sakna den och dig. Kram till dig!

 30. Karin

  Jag kommer sakna din blogg även om jag tycker att du fattat ett klokt och modigt beslut! Du är en förebild på väldigt många sätt, din syn på föräldraskap och inställning till livet kommer vara en inspiration när/om jag får barn. Tack för klok, rolig och bra läsning under flera år! Lycka till med allt du tar dig för i livet!

 31. Liza

  Nämen huuu så tråkigt!! Din blogg har varit en favvis i många år, men jag förstår verkligen om du inte känner dig motiverad längre så är det bättre att lägga ner. Det har varit så kul att följa dig, Martin och B&K så det känns lite sorgligt att inte få göra det framöver *snyft*

 32. Ida C

  Åh vad tråkigt att säga hejdå! Blir tårögd faktiskt… tack så himla mycket Josefin för den finaste föräldrabloggen jag följt! Stort lycka till med allt du tar dig för ❤️.

 33. Emelie

  Finfina Josefin, kan bara instämma från föregående talare. Du kommer att vara saknad❣️ All lycka till och välmående i livet. Varm kram

 34. Malin

  Tack för allt! Har varit fantastiskt att läsa och följa dig! En ärlig och jordnära människa! Lycka till i framtiden:)

 35. Josefine

  Kommer sakna dina jordnära och ärliga inlägg. Har dock stor förståelse för ditt beslut och tycker ditt resonemang låter väldigt klokt. Ta hand om dig Josefin och din fina familj. Alltid sett upp till dig när jag läst din blogg och tycker att du verkar vara en fin person och mamma.

 36. anna

  Åh! Detta kom som en liten chock för mig och jag har tårar i ögonen när jag skriver det här. TACK finafina Josefin för allt du delat med dig av! Tack för alla vardagsinlägg, alla recept, alla bilder, alla skratt du givit oss läsare, alla youtubefilmer där vi fått hänga med dig och din familj, dina graviditeter, alla listor och tips, pysselinlägg och allt däremellan! Jag kommer uppenbart sakna den här bloggen, det är den enda jag följt på riktigt. Tack för att vi har fått kika in i ditt liv och hur tråkigt det än är utan uppdateringar framöver, så önskar jag dig all lycka, all kärlek och att hela familjen får må bra och ha det alldeles underbart 🙂 Njut av livets stunder och var stolt över det här beslutet, du gör vad som känns bäst för dig! Så coolt, du är en förebild! Största kramen och stort lycka till framöver!! <3

 37. Linda

  TACK Josefin för allt du har delat med dig av! Det har varit roligt att få följa dig här! Njut av livet! 💛☺️ /Trogen läsare sedan 5 år

 38. Stine

  Tusen takk for alt du har delt. Vi har fått unger samtidig og derfor har du, din familie, bloggen og kanalen betydd mye for meg. Når man føler at man er alene om ting, har jeg tittat innom deg og ser at du sliter/tenker på akkurat det samme. Du er fantastisk god! Din utstrålig og personlighet er smittende og vakker. Takk takk takk for alt du har betydd, selv om du ikke en gang aner hvem jeg er. En norsk jente som tilfeldigvis kom over din blogg for mange mange år siden.

  Lykke, lykke til videre flotte, snille, gode du <3 <3

 39. Lina

  Hej då! Har läst din blogg och följt er några år och vill tacka för en nyanserad och väldigt mysig bild av föräldraliv. Nu ska jag själv få en liten bebis i januari och ser fram emot det massor😊 tror att du minsann varit en av de bästa förebilderna på nätet för mig när det gäller mammaskap. Ha det så fint och ta hand om dig och lilla familjen💜

 40. Sandra

  Åh vad tråkigt och ledsamt att du slutar, det kommer verkligen att bli tomt utan dig. Men jag förstår dig verkligen och det låter som att du tagit helt rätt beslut för dig. Jag har följt dig i nästan 10 år tror jag och du har varit en favoritbloggare för mig, du har alltid framstått som genuin, jordnära och bra person med vettiga värderingar, vilket man faktiskt inte kan säga om många andra influencers.. Ha det så bra Josefin och lycka till i framtiden! 🙂 TACK för att jag fått följa dig! 🙂

 41. Camilla J

  Konstigt att det nästan känns som en ledsam klump i magen att läsa det här. Ett avsked för någon jg egentligen inte känner men som jag i så många år ändå har fått en en vägsrelation till. Stort stort lycka till med allt du tar dig för i framtiden och kram och tack för den här tiden! /en trogen läsare

 42. Elin

  Ååh, vad ledsamt att du slutar. Du är en av mina favoritbloggare någonsin pga ditt ärliga och genuina sätt att dela med dig av din vardag. Stort tack och lycka till med allt ❤️❤️

 43. E

  Så tråkigt att du ska sluta, dock förstår jag dig till 100%! Har följt dig sedan tiden på egoboost så det kommer verkligen bli tomt. Jag tycker du har varit den influencer som känts mest jordnära, äkta och härlig. Har verkligen gillat att följa dina sociala medier under den här tiden. Tack för alla år du delat med dig av ditt liv! Lycka till med allt i framtiden (och förhoppningsvis får man en liten uppdatering någon gång ibland via Martin och hannas podd som man såklart följer slaviskt hehe). Stor kram <3

 44. Rebecca

  Det har så varit roligt att följa dig och familjen, började läsa din blogg när ni väntade Bo och jag och min man väntade vårt första barn. Under mina föräldraledigheter har det varit så toppen att följa dig, under amningar, vakennätter och promenader har både blogg, youtube och podd varit ett trevligt sällskap. Har till och med gillat att du skrivit färre inlägg på sistone, för ju äldre barnen blir desto mindre tid har jag att läsa bloggar och på sistone är det bara din jag fortsätt klicka in mig på. Jag förstår verkligen ditt beslut! Lycka till med allt i framtiden 💕🤗

 45. Emilia

  Tycker typ att ett tack från mitt håll inte är nog för jag har följt dig jättelänge och känner igen mig i dig. Men tack så jättemycket för att du har bjudit in andra i ditt liv och varit ett så avslappnat och tryggt sätt <3

 46. Emelie

  Åh, så sorgligt! Känns lite som att jag förlorar en fin kompis. Har verkligen uppskattat din blogg på många sätt! Tack för att du har förgyllt min vardag med fina texter, bilder och filmer.

  Lycka till med allt!

 47. Ida

  Åh så ledsamt det blev nu! Senast igår var jag in här och tänkte “snart är lillasyster lite äldre, då kommer hon säkert tillbaka med buller och bång” 😢 Jag tänkte att det var tidsbrist som gjorde att det var tyst och tänkte inte ens tanken på att du skulle sluta. Men jag förstår din känsla, det måste vara jobbigt att hela tiden vara öppen och personlig även om det också är kul. Jag hoppas du tar med dig att du har varit SÅ viktig i mitt och många andras flöden, du är så jäkla vettig och har bra värderingar som går rakt genom skärmen ❤ Och jag måste säga att även fast jag läst din blogg i många år och du är en av de bloggarna som jag praktiskt taget växt upp med in i vuxenlivet (Jag är 24) så är nog ändå det jah kommer sakna mest i dina kanaler dig, Martin och lilleman på Youtube! ❤ Det har varit helt fantastiskt att få följa er. Lycka till med allt och ta hand om lilla familjen, hoppas vi får se dig ibland då och då genom andra bloggar/Instagram 😊 Hejdå 🙋 (😭😭)

 48. Miranda

  Tråkigt men moget och framförallt förståeligt! Har vart så fint att få följa dig och bloggen från Josefin-till gifta Josefin- flytten till midsommarkransen -till tvåbarnsmamman Josefin- har typ gjort samma resa men som en vanlig vanlis utan massa följare- coolt vad en kan göra på typ 10år ändå och fint med någon att känna igen sig i! Hoppas vi hörs/ses i framtiden nånstans i småbarnspusslet 🙃🙂

  Stor kram ❤️

 49. Spiderchick

  Åh vad sorgligt! Men ändå förståeligt. Och sunt. Är det en känsla som grott en längre tid är det ju helt klart rätt beslut. Önskar dig och din fina familj all lycka! kram!

 50. Alma

  Hejdå Josefin! Jag har följt dig sen Egoboost (så! länge!) och även om våra liv är rätt olika (jag är 21 år, studerande, och KÄNNER knappt nåt barn!) så har det varit så fint att följa dig och ditt liv genom olika stadier. Du känns som en jordnära och fin person, jag önskar dig allt gott i framtiden! <3

 51. Anna

  Det kanske är löjligt, men jag står här med tårarna i ögonen. Var inte alls beredd på detta och kommer sakna dig (och din fina familj) sååä himla mycket!!
  MASSOR med kramar till dig!

 52. Paulin

  Så tråkigt men också förståeligt!! TACK för att vi fått följa med dig i 11år!! Tack för en härlig, jordnära och fantastisk blogg. Lycka till i fortsättningen!

 53. Linda

  Tråkigt, men ett moget beslut! Jag har inga barn själv, men har följt din blogg sen egoboost tiden och alltid tänkt att jag ska gå igenom ditt arkiv när jag väl får barn pga du har så vettiga tankar! Du kanske kan släppa vissa extra bra inlägg som en bok? Jag skulle iaf köpa! Stort lycka till med allt!

 54. Helena

  Tack fina du för alla år! Du har varit min webbaserade go-to när det gäller alltifrån pluggliv till graviditet, förlossning och småbarnsliv. Jag kommer att sakna dig och önskar dig ett otroligt fint liv utanför offentligheten ❤ TACK och KRAM!

 55. M

  Så tråkigt men förståeligt! Vi har jämnåriga barn och jag har verkligen gillat din blogg. Önskar dig allt gott i framtiden!

 56. Caroline

  Åh så sorgligt! Ändå ungefär exakt vad jag väntat mig skulle hända. Tänkte imorse att om det inte är kul att blogga längre för dig så kanske du bara borde kunna välja att sluta. Att krysta fram nåt för att man känner att man måste blir ju liksom inte roligt för någon.

  Tack för den tiden vi haft! Att få följa din graviditet och första tiden med bebis var värt SÅ mycket för mig som gick igenom exakt samma sak exakt samtidigt. Det var guld värt! Önskar er all lycka och kärlek!!! <3

 57. Emelie

  Så tråkigt Josefin! Du har varit en jordnära, härlig och inspirerande influencer. Det kommer att bli tomt i mitt sociala medie flöde (och har varit det ett tag nu..). Lycka till i framtiden oavsett vad du tar dig för! Kram

 58. Anni

  Lycka till med allt Josefine. Har följt dig sen du blev gravid med Bo och sen föddes vår lilla tjej två veckor efter er Karin. Har varit kul att följa dig. Ha ett fortsatt underbart liv och ta hand om dig och din fina familj ❤️

  1. josefinknave
   josefinknave

   Tack snälla Anni! Så roligt att du har hängt med så länge, och att vi är så tajmade med våra småttingar. <3 Ta hand om dig, kram!

Annons