josefinknave

Josefin

Annons

Vattisar, eller…?

Hej hösten 2017, om du nu inte redan övertygat mig att du varit här redan med de arton förkylningar du bjudit på hittills. 🙃 För några veckor sen dök det upp en lapp på förskolan som meddelade att VATTKOPPOR börjat gå på avdelningen, så ni kan ju gissa hur nervösa vi varit inför resan… Tack och lov fick vi vara friska under resan, men nu har det dykt upp nåt på storebror som ger oss griller i huvudet. Det är prickar, men de är små och inte så många alls. De verkar klia, men inte så att han blir galen, och vi har inte reflekterat över nån eventuell feber (vår kära unge blir nämligen inte nämnvärt påverkad av feber om den inte är riktigt hög, så det skulle kunna gå oss förbi om det var nåt snabbt övergående). Och han ÄR ju en sån som lätt får tendens till eksem och sånt, och vi har ju både flugit flygplan och badat mycket i pool den senaste veckan vilket kan reta upp huden… Meeen, så är det ju den där vattkoppslappen som spökar i bakhuvudet. Hur tusan vet man?! Hoppas för hans skull att det är det som är grejen, för då kanske han slipper lida för mycket av det. Imorgon får han i alla fall vara hemma från förskolan, för säkerhets skull. 


En bild från sist vi var i ”är det vattkoppor”-läget. Hösten 2015 då lilleman fick höstblåsor, hu! Vi var säkra på att det var vattisar fram till att Martin också drabbades med klassiska höstblåsesymtom. Barnsjukdomar alltså, så svåra att förstå sig på.

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

  1. C

    När min dotter fick vattisar var jag också extremt tveksam och googlade allt som googlades kunde. För det var ju bara som 3-4 små knottbett utspridda på kroppen. Men efter en dag var dom fler, och efter ytterligare någon dag började dom likna små små blåsor. Sen kom det nya varje dag i en vecka eller tio dagar någonting.

    Min dotter hade heller knappt någon feber, och inget kli. Så det finns lindrig form 🙂

  2. Elina

    Okej, här kommer ett tips från en erfaren vattkoppsskötare. Först fick 3-åringen det och när hon blev bättre så fick även 5-månaders gamla lillebror det. Han har prickar överallt!!!! Först blir det som röda små prickar, sen dag 2 blir dom som lite upphöjda. Nästan som finnar med en liten bubbla i mitten för att sen bli som en vattenfylld blåsa. Det är ingen tvekan om det är vattkoppor han fått, det ser du direkt. (Eller ja, dag 2 eller 3). Om de är det han fått och det kliar mkt, köp en mousse på Apoteket som man förvarar i kylskåp. Duscha honom innan läggdags och smörj sen in kopporna med moussen. Lindrar den värsta klådan… Puh! Inte kul, men snaaart har även vi ridit ut stormen. Fatta vattkoppor på en liten bebis, stackarn! Till å med på ögonlocken, i händerna och under fötterna! Han ålar omkring som en liten säl för att försöka klia på ryggen…

Annons