Pannbiffar 2.0 – kikärtsbiffar! – Josefin
josefinknave

Josefin

Annons

Pannbiffar 2.0 – kikärtsbiffar!

Ok, är ni beredda på det godaste receptet på pannbiffar som dessutom är helt vegetariskt och gjort på härligt billiga ingredienser? Jag tycker att de här kikärtsbiffarna är så goda och lätta att variera så att de kan ätas på samma sätt som klassiska kött-pannbiffar (i min värld alltså med brunsås, potatis, lingon osv), som köttbullar med pasta eller som falafel. Ni måste ge det en chans! Här hemma är de i alla fall en ny vardagsfavorit.

Livet med dessa biffar blir hundra gånger lättare om man har en smidig mixer (vi har en sån där liten mixerburk man kan koppla på stavmixern, supersmidigt!) så att man kan köra kikärtorna, löken och eventuella örter i den tills det blir finmixat så att man slipper stå och hacka och hålla på. Tips tips.

Du behöver:

6 dl kokta kikärtor (dvs typ två paket/burkar färdigkokta)

1 lök

1 dl grädde

2 msk raps- eller olivolja

4-5 msk vetemjöl

2 ägg

1/2 grönsaksbuljongtärning

1 tsk mörk sojasås (ni vet typ mrs cheng eller vad den heter)

svartpeppar

eventuellt en vitlöksklyfta

Gör såhär:

Skölj kikärtorna och mixa dem till små, små bitar. Mixa sen löken, och vitlöksklyftan om du vill ha med den, på samma sätt. Ös ner allt i en och samma skål och häll i grädde, olja, ägg och vetemjöl. Smula ner buljongtärningen, häll i sojan och mal över lite svartpeppar. Låt stå en stund medan du till exempel sätter på pastavatten, skalar potatis eller dukar. Hetta sen upp rejält med olja och smör i en stekpanna och klicka ut som små biffar med hjälp av en vanlig sked. Låt bli att pilla för mycket på dem innan de fått stekyta för att förhindra att de går sönder. Vänd sen och stek på andra sidan också. Servera, ät och njut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinknave

Kommentera

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx