Kalas! – Josefin
josefinknave

Josefin

Annons

Kalas!

Saker man glömmer bort när man planerar ett barnkalas:

– Att det krävs ca 53 fler koppar, assietter och småskedar än man har i hushållet.

– Att det känns som att ha en elvisp i hjärnan i ca tre timmar.

Men det blev bra ändå, får jag ändå säga! Igår, dagen innan kalaset, blev jag och min kompis överraskade av våra män med en helgdag med brunch på Berns (satt så länge att kyparen i princip fick be oss gå), shopping och grillkväll (TRODDE SÅNA ÖVERRASKNINGAR BARA FANNS PÅ FILM) så tiden att preppa det planerade kalaset blev lite knapp. Ändå så värd anledning. Så morgonen blev ett litet Friskispass av fuskstädning, jonglering med barn och tårtbak. Den här lyckades jag baka TILLSAMMANS med nästan treåringen. Ja, det var ungefär lika svettigt som ni kan tänka er.


Stockholm bjöd på 27-gradig värme så kalaset hade vi ute på vår gård. Tårta, hallonkaka, testande av presentleksaker, KAFFE och fiskdamm kompletterade vi sommarfeelingen med.


Så kul att ha ett så “stort” barn att han nu fattar kalasgrejen, tycker jag. Att baka tårtor och komponera fiskdammspåsar skulle jag nämligen nästan kunna räkna som en hobby och då är det ju praktiskt att få en anledning att göra det ibland. Tre år är kanske också bästa kalasåldern. De har liksom inga riktiga förväntningar eftersom de inte minns så många kalas, och det är inte känsligt med vilka/hur många småkompisar man ska/kan bjuda sen. Sånt kan ju bli meckigt har jag förstått, så jag passar på att njuta så länge jag slipper tänka på det.


En liten selfie hann jag med också under sövning av en trött liten kalasare. Min lilla gos!

Barnen var inte svårnattade ikväll av förklarliga skäl men själv ska jag kämpa för att hålla mig vaken en liten stund till då Martin precis kom hem med lite söndagschips som är precis vad jag behöver äta framför ett avsnitt GIRLS innan jah säger tack och godnatt. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinknave

Kommentera

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx