josefinknave

Josefin Knave

Annons

Tips på doppresent

INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS.

Idag gör vi en lite annorlunda grej av veckans fredagsönskningar, för ni är faktiskt flera som önskat tips på bra doppresent att ge bort till en liten bebis man bjudits in att fira. Självklart kan jag tipsa loss! Det finns ju trots allt en himla massa bra saker att ge till en nyfödd utöver den klassiska dopskeden… 🙂

Först och främst tycker jag inte att man ska dra sig för att fråga föräldrarna vad deras lille nykomling kan tänkas ”vilja ha”, det vill säga behöva. Känns det obekvämt att fråga slipper man såklart, men min erfarenhet efter nu tre års småbarnsliv är att man verkligen crejvar vissa saker – men får utslag av att samla vissa saker på hög. En bebis behöver ju egentligen inte mer än mat, värme och kärlek så när det handlar om present till en liten tycker jag faktiskt att man har tillåtelse att gå helt och hållet på föräldrarnas rekommendation. Men, vill man nu inte fråga – eller har de där föräldrarna inte något bra svar – kan ni ju alltid gå på mina tips istället. 😉 Och tipsen går såklart också att applicera på present till namngivningskalas eller välkommen till världen-fester. Och de kommer.. *trumvirvel* …HÄR!

Mina bästa tips på doppresent

PLATTA PAKET. Såhär är det – världen krisar på en massa håll. Nu kan jag bara tala för mig själv såklart, men jag är åtminstone väldigt peppad på att mina barn ska få växa upp i en så bra värld som möjligt. Dessutom mår jag fruktansvärt illa när jag tänker på alla små barn som inte har fått förmånen att födas i Sverige som mina utan växer upp på ställen som innebär misär och hemskheter bara för att de råkat födas just där. Att någon skänker pengar i mitt barns namn till valfri hjälporganisation som kan se till att de kommer till nytta tycker jag är den bästa presenten av alla. På många ställen får man ett gåvokort att printa ut i samband med sin donation, som man kan lägga på presentbordet. Är man pysslig av sig och vill man göra det ännu mer personligt kan man ju knåpa ihop ett eget.

FINA BARNBÖCKER. Att gå till barnavdelningen i bokaffärer är lite som att gå in i en godisaffär, tycker jag. Det finns så mycket härligt och fint! Båda mina barn fick sagosamlingar när de döptes och de har verkligen varit till glädje och kommer säkert vara det många år till.

SAKER SOM KAN ANVÄNDAS NÄR BARNET BLIR LITE ÄLDRE MEN SOM INTE KRÄVER ATT MAN HAR ETT SHURGARDFÖRRÅD ENDAST AVSETT ATT FÖRVARA BARNSAKER I. Här snackar vi alltså prylar om barntallrikar och barnbestick (trodde aldrig de vi fick när storebror döptes skulle komma till användning, men jodå, de används flitigt fortfarande), to go-muggar för barn, termosar, en barnryggsäck (minikånkens är ju hur söta som helst), barnbadlakan – jamen ni fattar. OBS här tycker jag att man ska sträcka sig max till att tänka att barnet kommer använda saken i 2-5-årsåldern. Saker tänkta för när barnet blir äldre än så tycker jag är risky, barn kan ju snöa in på alla möjliga olika saker som är omöjliga att förutse vilket kan göra att saken aldrig används, eller är totalt megaute när tiden väl är inne. Smycken, till exempel, är ju fint, men snacka om svårt att förutspå vad en bebis kommer tycka är härligt att bära när hen blir stor. Och det är ju sjukt tråkigt med doppresenter som får ligga och damma i en låda i hundra år. Tycker jag, alltså.

Vilka tycker ni är de bästa doppresenterna att ge bort? Tipsa gärna vidare i kommentarsfältet! 🙂

*VAD ÄR ADLINKS? I den här bloggen är det så att det är länkar som jag som bloggare får några ören för för varje gång någon klickar på dem. Det kostar inget för dig som besökare vare sig att vara inne på min blogg, att klicka på länken eller att vara inne på länken och kika runt – utan det är alltså en ersättning jag får från butiken jag länkar till för att ha med länken i min blogg. Dock är alla saker jag tipsar om i dessa adlinksinlägg prylar jag själv valt ut, tycker om och tipsar om ”förutsättningslöst” – jag har alltså ingen deal eller samarbeten med själva varumärkena i dessa inlägg.

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

 1. carro

  Hej! Ville säga tack för detta inlägg då jag är en av de som önskat tipspå doppresenter 🙂 Har bestämt att det blir ett fruktträd och eventuellt något mer. Kram!

 2. Kamilla

  Tänkte tipsa om Kleen Kanteen-flaskor och mini-Kånken, men det hade du ju minsann redan gjort. 🙂 Har hittills inte träffat en unge som inte älskar Kleen Kanteen, och de används supermycket av alla som fått såna av oss.

 3. Karin

  Hej Josefin och tack för en jättebra blogg!
  Fråga:
  Jag har varit ihop med min man i åtta år och vi gifte oss samma sommar som er. Vi är 25 och 27 år gamla. Vi har båda precis blivit färdiga med våra utbildningar.
  Vi vill ha barn och pratar om att börja försöka inom 1-2 år, men ibland är vi sugna på att börja tidigare.
  Jag tror jag hade trivts med familjelivet men är ändå rädd för den stora förändring det kommer innebära, framför allt utifrån perspektivet att jag trivs med att vara självständig, älskar att resa och gå ut och äta på restaurang. I övrigt känner jag igen mig mycket i dig, jag mår väldigt bra av att vara hemma och ha egentid med mig själv eller de allra närmsta, nåt som jag tycker mig förstått att du också trivs bra med.
  Min fråga är helt enkelt, hur mycket förändras man som människa av att bli förälder? Självklart förstår jag att livet förändras helt och håller rent praktiskt och att man får förändrade prioriteringar, men förändras man även som person? Om jag både vill leva ett liv på resande fot och ta varje dag som den kommer och samtidigt vill bilda familj med min älskade man, hur vet man när det är dags? Jag ska precis ge mig ut i arbetslivet och är rädd att graviditet och föräldraledighet ska göra mig totalt oattraktiv på arbetsmarknaden, samtidigt som att jag tror att familjen ändå är det som är mest viktigt.
  Förlåt för lång och krånglig kommentar men min fråga är helt enkelt: hur mycket förändras man och HUR VET MAN ATT MAN ÄR REDO?!

  1. Sofia

   Hej! Jag är inte Josefine men jag tar mig friheten att svara jag också 🙂 Jag tycker du ska söka jobb, jobba 6 månader och sen börja försöka. Grejen är att nu tror du att allt det där du pratar om är väldigt viktigt, sen kommer guldklimpen och du inser att ojdå vad det såhär mina prioriteringar såg ut. Du kan fortfarande göra allt du gjorde innan, men kanske inte lika ofta! Vilken du inte vill heller tror jag 🙂 Min son är 2,5 och jag har fortsatt träffa mina kompisar, har varit på en weekend med bara min man och två med bara vänner. Sen massor med resor med hela familjen. Livet blir vad du gör det till med barn, och ni är ju två föräldrar <3

 4. Ida

  Bor familjen i ett hus eller har ett lantställe kan jag varmt rekommendera fruktträd eller bärbuskar som doppresent! Är det vinter och träd ej kan inhandlas kan man köpa presentkort på en handelsträdgård. Vår yngste fick ett äppelträd i doppresent, han är nu tre år och så medveten om att det är ”hans” träd. Trädet växer med honom liksom 🙂

  1. Paulin

   Vilken fin present med ett träd. Vi har gett bort lära-gå-vagn och ryggsäck. När vi hade namngett fick vi massor med böcker och matattiraljer som används än idag 2 år senare!

  2. Johanna

   Jag och mina syskon har fått varsitt äppelträd av vår farmor och farfar när vi var typ ett eller nåt. Superkul som minne men lite svårt att önska sig om man bor i lägenhet.. 🙂

 5. Jennie

  Vi har gett bort mätstickor från tex Rofa design. Personliga och kan användas länge! Mycket uppskattat 🙂

 6. Jeanette

  Vilka fina tips. Vi gav bort skor när vi var senast på dop 🙂 Nästa månad ska gubben och barnen på dop, tyvärr jobbar jag och kan inte ta ledigt. Så bra presenttips behövs 🙂

 7. Paulina Gunnardo

  Bra tips! Tycker också att böcker, tallrikar och bestick och sånt är bra att ge bort. En kusin till mig tror jag fick 5 söta sparbössor haha =P En annan fin grej att ge bort, det är att ge en gåva till en välgörenhetsorganisation. Sparar man kort och annat kan man spara tillsammans med ett gåvobevis. Det är en riktigt bra grej att ge ett barn, att visa hur viktigt det är att vi bryr oss om varandra och hjälper till när det behövs.

Annons