Tips på doppresent – Josefin
josefinknave

Josefin

Annons

Tips på doppresent

INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS.

Idag gör vi en lite annorlunda grej av veckans fredagsönskningar, för ni är faktiskt flera som önskat tips på bra doppresent att ge bort till en liten bebis man bjudits in att fira. Självklart kan jag tipsa loss! Det finns ju trots allt en himla massa bra saker att ge till en nyfödd utöver den klassiska dopskeden… 🙂

Först och främst tycker jag inte att man ska dra sig för att fråga föräldrarna vad deras lille nykomling kan tänkas “vilja ha”, det vill säga behöva. Känns det obekvämt att fråga slipper man såklart, men min erfarenhet efter nu tre års småbarnsliv är att man verkligen crejvar vissa saker – men får utslag av att samla vissa saker på hög. En bebis behöver ju egentligen inte mer än mat, värme och kärlek så när det handlar om present till en liten tycker jag faktiskt att man har tillåtelse att gå helt och hållet på föräldrarnas rekommendation. Men, vill man nu inte fråga – eller har de där föräldrarna inte något bra svar – kan ni ju alltid gå på mina tips istället. 😉 Och tipsen går såklart också att applicera på present till namngivningskalas eller välkommen till världen-fester. Och de kommer.. *trumvirvel* …HÄR!

Mina bästa tips på doppresent

PLATTA PAKET. Såhär är det – världen krisar på en massa håll. Nu kan jag bara tala för mig själv såklart, men jag är åtminstone väldigt peppad på att mina barn ska få växa upp i en så bra värld som möjligt. Dessutom mår jag fruktansvärt illa när jag tänker på alla små barn som inte har fått förmånen att födas i Sverige som mina utan växer upp på ställen som innebär misär och hemskheter bara för att de råkat födas just där. Att någon skänker pengar i mitt barns namn till valfri hjälporganisation som kan se till att de kommer till nytta tycker jag är den bästa presenten av alla. På många ställen får man ett gåvokort att printa ut i samband med sin donation, som man kan lägga på presentbordet. Är man pysslig av sig och vill man göra det ännu mer personligt kan man ju knåpa ihop ett eget.

FINA BARNBÖCKER. Att gå till barnavdelningen i bokaffärer är lite som att gå in i en godisaffär, tycker jag. Det finns så mycket härligt och fint! Båda mina barn fick sagosamlingar när de döptes och de har verkligen varit till glädje och kommer säkert vara det många år till.

SAKER SOM KAN ANVÄNDAS NÄR BARNET BLIR LITE ÄLDRE MEN SOM INTE KRÄVER ATT MAN HAR ETT SHURGARDFÖRRÅD ENDAST AVSETT ATT FÖRVARA BARNSAKER I. Här snackar vi alltså prylar om barntallrikar och barnbestick (trodde aldrig de vi fick när storebror döptes skulle komma till användning, men jodå, de används flitigt fortfarande), to go-muggar för barn, termosar, en barnryggsäck (minikånkens är ju hur söta som helst), barnbadlakan – jamen ni fattar. OBS här tycker jag att man ska sträcka sig max till att tänka att barnet kommer använda saken i 2-5-årsåldern. Saker tänkta för när barnet blir äldre än så tycker jag är risky, barn kan ju snöa in på alla möjliga olika saker som är omöjliga att förutse vilket kan göra att saken aldrig används, eller är totalt megaute när tiden väl är inne. Smycken, till exempel, är ju fint, men snacka om svårt att förutspå vad en bebis kommer tycka är härligt att bära när hen blir stor. Och det är ju sjukt tråkigt med doppresenter som får ligga och damma i en låda i hundra år. Tycker jag, alltså.

Vilka tycker ni är de bästa doppresenterna att ge bort? Tipsa gärna vidare i kommentarsfältet! 🙂

*VAD ÄR ADLINKS? I den här bloggen är det så att det är länkar som jag som bloggare får några ören för för varje gång någon klickar på dem. Det kostar inget för dig som besökare vare sig att vara inne på min blogg, att klicka på länken eller att vara inne på länken och kika runt – utan det är alltså en ersättning jag får från butiken jag länkar till för att ha med länken i min blogg. Dock är alla saker jag tipsar om i dessa adlinksinlägg prylar jag själv valt ut, tycker om och tipsar om ”förutsättningslöst” – jag har alltså ingen deal eller samarbeten med själva varumärkena i dessa inlägg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinknave

Kommentera

  1. carro

    Hej! Ville säga tack för detta inlägg då jag är en av de som önskat tipspå doppresenter 🙂 Har bestämt att det blir ett fruktträd och eventuellt något mer. Kram!

  2. Kamilla

    Tänkte tipsa om Kleen Kanteen-flaskor och mini-Kånken, men det hade du ju minsann redan gjort. 🙂 Har hittills inte träffat en unge som inte älskar Kleen Kanteen, och de används supermycket av alla som fått såna av oss.

Annons