VECKANS FRÅGA: Vilken bärsjal använde du? – Josefin
josefinknave

Josefin

Annons

VECKANS FRÅGA: Vilken bärsjal använde du?

FRÅGA: Det är så kul att följa dig. Har följt dig sen du var gravid med B. Jag har en son som blir 3år i November och väntar nu mitt andra barn i september. Min fråga är egentligen vilken bärsjal du använde till K när hon var nyfödd?. Har för mig att du lagt upp en video om det men hittar den inte.

barsjal

Gammal bild på storebror i bärsjalen. <3 

Hej! Åh, jag har sagt i månader att jag ska lägga ut en video där jag visar bärsjalen och hur den funkar, men det har bara inte funkat att få till tidsmässigt. Nu har jag dessutom lånat ut sjalhelvetet till en kompis, hehe.. Så jag tänker att jag svarar på frågan såhär i textform istället en gång för alla!

Men först, grattis till graviditeten och kommande syskon, så spännande! Ni har mycket mysigt och spännande framför er. 🙂

Den beryktade sjalen använde jag till både storebror och lillasyster under deras två första månader-ish, och det är en enkel trikåsjal från Granit! Den är inte superlång och det i kombo med trikån gör den lätt att handskas med. Minuset är att den inte är så bekväm när barnet blir äldre och tyngre, då krävs nog en mer rejäl sjal. Men – JAG tycker inte att det är bekvämt att bära tyngre bebisar i sjal och därför har trikåsjalen varit perfekt för mig att använda när de varit mini (väldigt mysigt att vira in dem så nära kroppen tycker jag) för att sen gå över till bärsele när sjalen börjat ge mig ryggvärk. Med tanke på att just den där Granitsjalen är relativt billig (379 verkar den kosta nu för tiden) tycker jag ändå att den varit värd pengarna, och det finns säkert en del ute second hand också…

Gällande knytbingen har jag kört på enklast möjliga knytning, som också finns illustrerad PÅ själva sjalen. Dock tyckte jag att det var lite svårt att memorera och inte kolla på beskrivningen när det väl skulle knytas (kan ju inte kolla på sjalen och knyta den samtidigt liksom), så då har jag använt mig av det här Youtubeklippet. Efter några gånger sitter det! 🙂 Stor kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinknave

Kommentera

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx