josefinknave

Josefin Knave

Annons

Dagen före dopet

Nu börjar det bli dags att kika tillbaka på helgens dop! Att ordna ett dop kräver ju vissa förberedelser, men man kan ju verkligen välja vilken nivå man vill lägga det på. Inför storebrors dop var det mer roddände, men då var det också betydligt fler gäster. Det var ju i och för sig kul, men att ha det lite mindre som den här gången hade verkligen sina fördelar också. Framför allt blev det lugnare för alla inblandade! Dessutom hade vi lärt oss från förra gången och bestämde oss därmed för att ta så många genvägar som möjligt. Vi höll ju nämligen dopet uppe i Sundsvall där Martins föräldrar bor och då vi skulle anlända till stan först dagen innan dopet hade vi en något pressad tidsram att hålla oss i.

Efter dopet i kyrkan hade vi bestämt att vi skulle bjuda på en lättare middag och fika i församlingshemmet. Mina släktingar kom ju från Stockholm och därför kändes det trevligt att kunna bjuda på lite mat efter allt resande.

Såhär såg församlingshemmet ut innan vi började fixa.

IMG_0609

Ganska snabbt kom vi fram till att två långbord kändes trevligt, så vi möblerade om lite och började veckla ut honeycombs (vi köpte trepack av de där platta varianterna på Rusta, men finns även runda girlanger här -adlink- som kanske hade varit lättare att hänga upp i taket med facit i hand) och blåsa upp ballonger – adlink – som skulle få pryda lokalen.

IMG_0621 IMG_0626 IMG_0627

Samtidigt som jag trixade med att få upp honeycombsen utan att dö på kuppen (lider av orimlig höjdskräck) la Martin ut vita dukar.

IMG_0631 IMG_0634

Och så dukade vi! Precis som förra gången mixade jag olika slags servetter, även dessa från Rusta.

IMG_0635

Kaffekoppar, tårtassietter och dricksglas fick stå på borden, medan tallrikar och bestick till maten fick stå på buffébordet. Mer än så behövde vi faktiskt inte fixa eftersom all mat och tårtorna beställdes färdiga denna gång vilket var oerhört skönt! Nu var det bara att ladda inför själva dopet, och bilderna från det får ni se inom kort. 🙂

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

Annons