josefinknave

Josefin

Annons

Första utvecklingssprånget?

IMG_0489

En bild på en sovande bebis får illustrera motsatsen som rådde igår. När B var minimini och vi förstagångsföräldrar hade jag stenkoll på utvecklingsfaser och tillhörande “språng”, men den här gången springer veckorna iväg utan att jag hinner läsa på minsta lilla.

Igår märktes dock en tydlig skillnad på vår lilla bebeloni. Hon har ju i princip sovit sina första fem veckor i livet och igår….slutade hon helt enkelt med det, hehe. Blicken var supervaken och nästan som att den var lite desperat av tanken på att gå miste om något, hon sov inget annat än korta skvättar och var däremellan rätt lättstött. Allra helst ville hon bli buren runt, runt, och det enda stället som dög att sova längre än 10 minuter på var i sjalen. Vi har ju använt sjalen mycket och jag tycker att det är himla mysigt – men ergonomiskt för mig är det inte. I alla fall inte med den sjal och knytning vi kör med, så mot slutet av dagen hade jag så spända axlar att vi måste köra sjaldetox nu. OCH ikväll är ju dessutom min första kväll helt solo med båda barnen…… Eheheh, japp. Önska mig lycka till!

Jag misstänker dock att den här plötsliga personlighetsförändringen hos K beror på ett av de där berömda utvecklingssprången som jag hade stenkoll på förra bebistiden. Det är väl en himla massa som händer i hennes hjärna nu som såklart är svårt att hantera för en så liten. Även om jag har sämre koll på exakt vad som händer i hennes utveckling just nu besitter jag i alla fall en bra kunskap nu jämfört med förra bebisperioden, och det är att det kommer gå över. Utvecklingssprången kommer och utvecklingssprången går, och belöningen är ju att få följa resultaten av sprången. 🙂

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

 1. josefinknave
  josefinknave

  Jag vet, men tack snälla för omtanken ändå! Tror att mina axlar kräver att de får mer avlastning från höfterna än vad den där sjalen kan ge mig. Men har bra selealternativ som vi nog kommer gå över till allt mer ju tyngre hon blir. 🙂 Kram och tack för tips!

 2. Paulina Gunnardo

  Ja, jisses, det händer grejer hela tiden!! Så häftigt att hjärnan utvecklas i det tempot!
  När min var liten var det mycket bära och sova i famnen som gällde, det sliter verkligen på kroppen =/ Och det känns betydligt mysigare när man inte har ont =P Hoppas du hittar nå andra knytningar eller nån bärsele som kan belasta på andra sätt. Jag hade en ergobaby performance som ska fördela belastningen på bra sätt.

 3. madelene

  Hej Josefin. Först och främst, tack för en fantastisk blogg! Jag har precis blivit mamma för första gången, till en liten pojke som nu är tre veckor. Jag tycker det är lite svårt med sömn, för den lille, speciellt på kvällen. Har ni några rutiner för lilla K? När ska dom ha rutiner? 🙂

  1. josefinknave
   josefinknave

   Hej Madelene! Tack själv för att du är här och läser! <3 Jag tänkte svara på din fråga i ett inlägg som dyker upp nästa söndag, hoppas ok! Men till dess kan jag säga att jag tror att du kan vara lugn med rutinskapandet, det är svårt att få till när de är så små och allt lätt ändras dag för dag ändå. 🙂 Kram!

 4. Karin

  Testa att ha sjalen mer utanpå axlarna om du förstår vad jag menar, tror inte sjalen ska sitta så mycket uppepå axlarna, mer att man breder ut den på axeln och ner på sidan av armen. Finns videos på yt med tips, men det kanske du redan kollat. Bara ett tips från mig 😊

Annons