josefinknave

Josefin

Annons

Dopet – två år sen idag!

Det där med att fira dopdag är något jag aldrig hört om tidigare, men eftersom BÅDA Martins föräldrar är präster är det nåt jag blivit varse sen vi fick barn. 😉 Nu är det nog mest de som firar på sitt håll eftersom livet rullar på så himla snabbt här hemma och vi har lite annat fokus, men det är ändå kul med en påminnelse om att det faktiskt gått två år sen det där dopet.

B döptes när han var 3 månader ganska exakt vilket jag tror är nån sorts norm…? Med nästa barn tänker jag dock lobba för att vi kanske kan skjuta på det liiiite, i alla fall nån månad till eller två (eller tre), för jag kände mig fortfarande så himla färsk som 3-månadersmamma. Det var mer jobbigt än kul att planera dop i det stadiet, och eftersom jag inte är troende på det sättet är det ur en egoistisk synpunkt mest den där biten att det ska vara en KUL happening som gör att jag vill döpa.

dop forbereda

dop tarta

dop pynt

Förberedelserna innan det var dags – sovande bebis, tårtfix och pynt. Här har jag bloggat mer som dekorationerna på dopet! Vi höll det väldigt enkelt vilket jag är glad för, eftersom vi inte höll till på hemmaplan.

Men om vi sätter mina känslor åt sidan blev det faktiskt en väldigt fin dag. B’s dopceremoni blev pampig, vädret var strålande höstfint och nästan hela min släkt vallfärdade från Stockholm till Sundsvall för att vara med och kalasa på dopfika. Precis som på bröllopet hade vi dessertbuffé till fika vilket var succé, mycket tack vare att vi fick fin bakhjälp från nära och kära.

dop 3 manader

Kolla på den här lilla köttbullen! <3 <3 < 3 Taskigt att ha dop under B’s mest tunnhåriga period i livet. 😉 Både innan och efter dopet har han alltid haft en väldigt frodig frisyr, men det här tajmade verkligen med att han tappade babyhåret.

dopdag

Två GANSKA trötta efter dopet!

Och n har det alltså gått två år, galet! Och nästa år kommer vi antagligen ordna ännu ett dop. Ännu mer galet! 🙂

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

  1. Johanna

    Ser mysigt och fint ut! Jag kan av egen erfarenhet säga att det är skönt att ha dopet när de är något äldre. Vårt barn döptes nu i augusti och han var då knappt åtta månader. Jag hade TT tag då jag tänkte att det var i senaste laget men nej, utåt alla tänkbara aspekter kändes det alldeles lagom. Roligt att han var mer med och vi hade hunnit landa ordentligt efter komikerkollegan osv. Dessutom hade han en ursöt sjömanskostym på sig, bara en sådan sak 🙂

    1. Johanna

      Haha, jäkla autocorrect!! Komikerkollegan skulle vara kolikperioden! Och den perioden var minsann INTE någon komikerkollega…

Annons