josefinknave

Josefin

Annons

Helgen som (typ) gick förlorad

Jag har ju inte berättat för er om min helg än, något som annat är en måndagstradition, men det finns en anledning. Min helg var nämligen SÅ. DEPPIG. Hela andra halvan av förra veckan hade den förkylning som härjat hos först B och sen Martin landat hos mig och sänkt mig rejält. Som mamma och dessutom gravid finns det 0,0% myskänsla i att vara krasslig tycker jag, det är BARA förjävligt. Varsågod för positiv info. Som *ung* kunde man ju i alla fall grotta ner sig med glass och tv-serier, men det funkar ju inte riktigt i det livet jag lever nu. Det rullar på som vanligt.

På lördagen hade jag i alla fall ”bestämt” att jag skulle vara frisk. För man kan ju inte vara sjuk på en helg? Så jag dränkte håret i torrschampo, sminkade mig mer än på länge och drog iväg familjen till Hellasgården där Viking Footwear hade ett event för att visa upp sina vinterskor för bloggare.
IMG_7993 viking footwear vintersor

Och DET var faktiskt väldigt mysigt. Skogen är ju en utmärkt lokal när det kommer till småbarnsfamiljer, lilleman fick skor som han blev helt kär i (har varit lite svårt att få honom att inse att det är lite för tidigt att börja ha dem till förskolan såhär i september..) och efter att alla kids fått gå en skogshinderbana bjöds det på grillkorvslunch.

sheila arnell

Jag fick även mingla lite med mina fina bloggkollegor Sheila och Jessica vilket alltid är lika trevligt. Där och då kände jag mig faktiskt rätt frisk!

fika urban deli

Men sen vände det tillbaka ner i förkylningsträsket igen. Martin och jag tog en mycket trött fika på Urban deli medan lilleman sussade och sen åkte vi hem till min mamma där B kunde få leka med piggare personer och jag kunde ligga ner och sova en stund. På söndagen fick jag ställa in en väldigt efterlängtad playdate för att bara ligga hemma och tjura.

Jag bröt verkligen ihop totalt av den här sega förkylningen. Det låter kanske fånigt att bli så nere av en förkylning, värre saker har ju hänt liksom, men det slukade verkligen hela min värld.  Helgerna känns just nu så viktiga, speciella och heliga för mig. Det känns så uppenbart att den här tiden är på väg att ta slut. Helgerna när det bara är jag, Martin och B kommer snart inte finnas mer. Det kommer inte bli dåligt sen, när vi blir en till, men det kommer bli annorlunda.

När jag också jobbar heltid och vardagarna går ut på just att jobba, äta och sova, blir de där två dagarna i slutet av veckan som en magisk oas där vi får lite värdefull tid att vara tillsammans på ett annat sätt. Och när det kommer en förkylning som SNOR mina räknade helgdagar, ja, då blir det riktigt deppigt. I mitt normaltillstånd, det vill säga inte gravid, hade jag nog inte känt att jag lever för helgen så mycket som jag gör just nu – men på vardagarna finns det liksom varken tid eller ork att festa till det eller hitta på något extra. Så kommer det inte vara för alltid, men så är det nu. Och då blir en helg förlorad till näsdukar och en borttappad röst svår att acceptera.

knackig appelpaj

Som tur är kom åtminstone några av mina smaklökar tillbaka på söndagskvällen, vilket gjorde att jag kunde ta till ett av de få knep en gravid kvinna kan ta till för att roa sig – baka och framför allt ÄTA en knäckig äppelpaj deluxe. Recept för fler som behöver en ätbar boost kommer inom kort! 😉

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

 1. Alexandra

  Fy vad tråkigt med förkylning. Blä för att det är den tiden som startar nu. Men desto mysigare att vara gravid. Ja det kanske inte du tycker när du är mitt uppe i det, men vad mysigt med bebis ändå 🙂 Krya på dig!

 2. Camilla

  Åh, känner verkligen igen mig! Själv har jag haft mycket migrän under graviditeten och blir så nere av att ligga på soffan/i sängen och varken orka ta hand om barn eller vardagssysslor. Känner mig så värdelös! När migränen inträffar på heliga helgen blir allt ännu värre. Vardagskvällarna finns ju verkligen noll energi…

 3. Träningstid

  Åh, jag kan verkligen relatera till de där ”ung”-förkylningen du pratar om. Jag har gått runt nu i ett par veckor och vaknat med lite, lite halsont och hängighet, men det bryter inte ut. Så nu längtar jag nästan till att det verkligen kommer med kraft, så att jag bara får lägga mig i soffan med Sex and the City och en förpackning Lohilo-glass!

  Jag hoppas att du mår bättre snart!

 4. Paulina Gunnardo

  Åå.. =( Hoppas du blir frisk snart! Verkligen seeegt att vara sjuk nu när man inte kan bara få lägga sig i soffan och käka glass i fred =P Fullt ös ändå är ingen höjdare när man är sjuk. Krya!

 5. J

  Tänkte dela med mig av ett superlätt och lite segt äppelkakerecept! Blanda 75 g smält smör, 2 ägg, 3 dl mjöl, 3 dl socker, 2 tsk bakpulver – allt på en gång! Släng över i en smörad och bröad form. Tryck i massa äppelbitar som du rullat i kanel och socker. Typ 3 stora äpplen eller 5 små svenska. In i ugnen 175 grader ca 40 min! Går så jäkla snabbt!

Annons