josefinknave

Josefin

Annons

Veckans middagstips – äntligen igen!

Wow hörni, TACK för all pepp under helgens inlägg där jag efterfrågade vad ni ville läsa om på bloggen. Det är så himla värdefullt för mig att få påminnas om varför jag bloggar, vad bloggen står för och vad jag inte få tappa bort. Nu känns det lite lättare igen!

Flera av er påpekade att ni hade saknat veckans matsedel, och det är klart att vi kan börja med den igen! Det kommer väl bli lite samma-samma vissa gånger, eftersom man som familj lätt halkar in i gamla mathjulspår även om man har en blogg, men jag hoppas att ni står ut. Den här veckan har vi faktiskt flera nya recept som vi ska testa! Jag har börjat bli så jäkla inspirerad av gratismattidningarna man får som medlem hos matbutikerna, haha. Inte nog med att det är pensionärspoäng att ha medlemskort, det måste ju vara DUBBLA pensionärspoäng att dessutom riva ut sidor ur en tidning för att spara recepten. Men ja, ni känner ju mig. 😉

En annan grej som blir “ny” för nu är att vi inte längre har fasta måltider för måndag, tisdag och så vidare. Vi planerar helt enkelt in cirka sju rätter som vi beställer mat till (handla mat online=räddar vår vardag) och sen låter vi sug och ork styra vilken dag vi lagar respektive rätt.

Här kommer i alla fall veckans middagstips från min familj till er!

Köttbullar och pasta 

Varje vecka kräver en sån här snabbrätt tycker jag, som man kan svänga ihop utan att behöva anstränga sig så värst mycket. Här satsar vi på frysta färdigköttbullar (eko för minst tillsatser just när det kommer till köttbullar), fullkornspasta och kokt broccoli tror jag. Jag vet en person som kommer tycka att det här är en grym middag. 😉

Laxsallad med nudlar, lime och jordnötter 

Ett recept jag hittat i en mattidning! Jag delar med mig av vår version om det blir smarrigt. 🙂

Flygande Jakob på torsk

Ännu ett mattidningsrecept. Martin var först lite skeptisk eftersom han ogillar frukt i mat (jag älskar det!), och flygande Jakob väl förknippas med banan? Hur som helst är den här Jacoben utan banan, så han gick med på att ge det en chans. Blir spännande!

Linsgryta med curry och kokosmjölk

En gul currygryta som vi kommer servera antingen med ris eller som en soppa beroende på dagsform. 🙂

Kyckling med pommes och yoghurtsås

Det här tror jag att vi kommer äta till helgen. Enkelt, men ändå lite festligt tack vare pommesen (så lättroad familj?!). Kommer ha lite spetskål över från en annan rätt i veckan så kanske gör nåt kul på den till detta!

Pasta med tomatsås

En klassiker som går snabbt och dessutom är sjukt budgetvänlig. Jag har lagt upp ett recept på ett liknande recept här, men den vi kommer laga kommer vara utan spenaten, sugarsnapsen och – tyvärr – mozzarellan. En vardagspasta med andra ord!

Jordärtskockssoppa

MUMS! Ingen soppa är så enkel men samtidigt så OTROLIGT lyxig i smaken. Längtar tills vi lagar denna! Recept kommer så småningom!

middagstips pasta med tomatsas

Vill du ha fler middagstips? Spana då in:
Solig tomat- och basilikepasta
Linssoppa som lagar sig själv
Pasta con limone

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

  1. Sandra

    Flygande jakob med torsk! Åh, tack för det tipset! Innan jag slutade rött kött och kyckling älskade jag den rätten men sen dess har jag ju inte gjort det. Testade med qournfiléer en gång men det var inte nice. Torsk däremot, låter jättegott!

  2. Kajsa

    Alltså jag älskar soppa! Vi försöker ha en soppa varje vecka, det är oftast vegetariskt (och det är ju härligt), lätt att fixa, blir mycket, mättande, ja massa fördelar. Förra veckan testade vi att göra soppa på butternutpumpa och jag måste rekommendera det! Det var supergott och väldigt mättande!

Annons