Gravid i vecka 24 med andra barnet – Josefin
josefinknave

Josefin

Annons

Gravid i vecka 24 med andra barnet

Som jag berättade tidigare i veckan känns det plötsligt så himla stort att vara inne i vecka 24. Som om det var någon hemlig gräns där mellan tidig graviditet och OKEJ NU ÄR JAG VERKLIGEN GRAVID PÅ RIKTIGT precis där mellan vecka 23 och vecka 24. Helt plötsligt känner jag mig sugen på att köpa några bebiskläder till det lilla pyret, och som att det börjar bli dags att fundera på allvar på sånt som vagn och föräldraledighet.

Kroppen har ju också börjat säga ifrån mer. Det är inget nytt under solen utan bara foglossning och sammandragningar som blivit fler och mer lättretliga. Så länge jag tar det lugnt går det bra, men dagar med för fullspäckade scheman säger kroppen ifrån på en gång.

Bebelonin i magen är cirka 30 cm mellan huvud och tå och väger en bit över ett halvt kilo nu. Skulle hon få för sig att födas nu (obs hoppas ej) finns det en chans att hon överlever, vilket känns betryggande, även om det är betydligt bättre för alla parter om hon stannar där inne till januari. Vi har ju alla fall daglig kontakt genom buffar, sparkar och försök till volter åt alla håll och kanter där inifrån. Det är lite oklart vad hon vill ha sagt, men hon verkar känna på sig när jag vaknar och när hennes storebror är i närheten.

Och såhär ser magen ut i detta nu! Jag besparar er bilder på mitt förkylningssvullna ansikte idag…

gravid vecka 24 gravidmage vecka 24 andra barnet

Här kan ni kika på hur magen såg ut i vecka 24 förra gången, och läsa om vad jag tänkte då. 🙂 Alla inlägg om den här graviditeten finns i den här kategorin för den som vill grotta ner sig ordentligt.

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

Annons