josefinknave

Josefin

Annons

Mina nojor under den här graviditeten…

Man kan ju tänka att jag kanske skulle vara lite coolare den här gången, i och med att jag varit igenom en hel graviditet som slutade på bästa sätt en gång innan. På sätt och vis stämmer det – men det har nog mest att göra med att tiden går så jäkla fort den här gången. Jag hinner helt enkelt inte fundera riktigt lika mycket. Men när jag väl hinner, då är det banne mig inte så stor skillnad.

Jag kände ju fosterrörelser första gången i vecka 17 med B, och därför tänkte jag mig att jag skulle känna tidigare den här gången. Det har dock inte hänt än och nu är jag redan en bit in i vecka 16. Hej orosmotivation! När jag väl börjar känna, vilket jag verkligen hoppas att jag gör snart, kommer jag med all säkerhet oroa mig järnet de dagar när jag känner mindre eller inget alls, precis som förra gången. Skillnaden nu är nog att jag inte kommer tycka att det känns lika jobbigt att åka in och kolla upp det i så fall. Förra gången kände jag mig alltid ivägen och till besvär, men nu förstår jag mer att jag ju faktiskt är den enda som har riktig koll på den här lilla parveln och att mina känningar ska tas på allvar.

Det som (JUST NU obs, har all respekt för att det kan ändras såsom jag känslostormar just nu) känds annorlunda den här gången är att jag inte oroar mig för förlossningen. Inte för att jag tar för givet att det kommer gå som smort eller smärtfritt, utan för att det inte känns lönt att oroa sig för det, tror jag. Jag har för en gångs skull accepterat att just det faktiskt inte är nåt jag kan påverka eller kontrollera, det är bara att åka med och hålla ut. Hoppas att jag lyckas bära med mig den övertygelsen åtminstone ett tag, hehe…

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

  1. Nathalie

    Det som gör mig nojig nu andra graviditeten är allt som är annorlunda. ”förra gången hade jag inte såhär många sammandragningar”, ”förra gången hade jag inte såhär mycket yrsel” osv. Och så fort det inte är likt som förra gången blir jag orolig att det är något, haha 🙂

  2. Rebecka

    Vad roligt att vi är så nära varandra i graviditeterna! Är själv gravid i vecka 15 med mitt första barn! Förstår vad du menar med oron. Just nu vet man ju ingenting. Längtar verkligen till mitt ultraljud nu i augusti så att man får veta att allt är bra med den lilla i magen. http://www.nouw.com/hellofebruary

  3. Kristin

    Lärde mig på utbildningen att genomsnitt för att känna fosterrörelser är v 18 för omföderskor (v 20 hos förstföderskor). Oroa dig inte! Moderkaka i bakvägg måste inte betyda att du känner tidigare, olika faktorer kan avgöra. Men jag förstår att det är svårt att låta bli att jämföra!

Annons