Bärsjal? – Josefin
josefinknave

Josefin

Annons

Bärsjal?

Ja…. Det där med jobbandet gick ju sådär eftersom en annan fick för sig att rensa skafferiet (?! va?) för en stund sen. Skafferiet är förvisso mer städat än någonsin men jag har desto mer att göra vid datorn. Men, det får vänta helt enkelt! Nu ska nämligen B och jag snart ge oss av mot stan för att träffa ett gäng föräldra- och bebiskompisar. Och vet ni vad det betyder? Jo, fikaaaa! Kanske får jag den där chokladbollen jag drömde om i går kväll?

När jag ändå ska till stan funderar jag på att spana på en grej jag är lite sugen på att köpa – en bärsjal. Jag vet inte varför, vi har ju liksom en Babybjörn, men jag gillar väl tanken på att bära i just sjal. Borde jag kanske läsa på lite innan jag slår till? Jag vet ärligt talat inte om det är en hel vetenskap att sätta sig in i eller om det går bra att haffa första bästa sjal. För mig spelar det inte så stor roll hur den ser ut men jag vill ju gärna kunna bära B i den i ett par månader framöver…

Den här finns på Granit och är inte superdyr. Men är den bra? Nån som vet nåt, kanske? Tipsa mig gärna!

Nu ska jag fixa en tidig lunch innan det är dags att ge sig av. Vi hörs senare. 🙂

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

 1. JosefinKnave

  Jag måste nog ge mig attan på att öva, vi får se hur det går. 😉 Ergobaby verkar ju också vara riktigt grym!

 2. JosefinKnave

  Åh vad bra med UV-skyddet! Just nu känns det som att både bärsele och Ergobaby är bättre alternativ än vår Babybjörn.. 🙂

  1. Andrea

   Tack till er båda! Jag var tvungen att gå tillbaka och läsa min kommentar nu. Precis efter att den skickats gick nämligen vattnet a la Hollywood och plötsligt var det bara två minuter mellan värkarna och vi åkte till sjukhuset rädda att jag skulle föda vid vägkanten. Väl där tog det evigheter innan jag öppnade mig, men nästa eftermiddag föddes vår Alvar, 4190 gram och 57 cm lång. Nu sitter jag hemma i soffan med honom i knät och undrar hur fan han fick plats i lilla mig 🙂

   1. JosefinKnave

    Åååååååh. :’) Tack för att du tittade tillbaka och lät oss veta hur allt gick. GRATTIS till din lille Alvar!!

 3. JosefinKnave

  Åh, då var det ju lite av en investering i alla fall! 😉 Begagnat är grejen, jag ska jaga på Tradera. 🙂

 4. sassa

  Den finns redan, ergo baby 360. Jag har en sådan men har än så länge bara burit inåtvänd på mage. Känns dock super att ha tre alternativ till när han blir större! ☺

 5. Nathalie

  Jag har en ergobaby, och det var ett av dom bästa köpen lätt! Har fortsatt med lite kontorsarbete trots mammaledigheten då jag jobbar på ett familjeföretag, och då har det vart kanon! Hela hans kropp samlad på ett å samma ställe, haha, och han somna nästan jämt i den , och kunde sova uppemot 4 (!!!) timmar i sträck.. Så då fick man mycket jobb gjort :p nu är han snart 6 månader och nu använder vi mest sele, då han vill vara mer med och absolut inte sover 4 timmar i sträck på dan 🙂 men slå till!! Man lär sig knyta fort, jag kollade på en video på hemsidan 🙂

 6. Marielle

  Jag älskar min trikå sjal och nu när min dotter är 11 månader så kör jag med en mei-tai istället som också är helt fantastisk!

 7. Sandra

  Hej, Har tyvärr ingen koll på sjalar, men däremot en fråga till dig Josefin. Vi har precis bytt vagn till en Brio go till vår sexmånaders, mycket nöjda! Du skrev i ett tidigare inlägg att du hade skaffat ett extra solskydd till suffletten. Är det brio suncap eller brio shade me? Och är du nöjd med det du har.
  Tack för em mysig och inspirerande blogg!

  1. JosefinKnave

   Shade me tror jag att det är vi har! Den är bra på så sätt att den inte täcker över vagnen och “stänger till”, det blir ju fortfarande bra luft och inte så varmt i vagnen. Dessvärre är den lite strulig i och med att stadgan i den är dålig, så den fäller ofta ner sig själv i stället för att stå rakt ut som den ska. Tack för peppen! 🙂

 8. Anna

  Vi har en trikåsjal till våran 3 veckor gamla dotter. Funkar jätte bra! Perfekt när hon är lite gnällig och inte kan komma till ro och somna på kvällen. Skönt att kunna mysa med lilla M samtidigt om vi har båda händerna fria och kan plocka disk, tvätt eller vad det nu är som behöver göras på kvällen.

 9. Maria

  Jag har en mobywrap, mitt absolut bästa köp till denna bebbe, förstår inte hur jag klarade mig utan det till första barnet (har även en babybjörn och en ergo, kommer nog använda ergon när hon blir större…). Rekommenderar verkligen Moby, jag verkar nöjdare än mina vänner som har andra varianter. Överdriver inte om jag säger att jag nog har henne i den minst fem-sex timmar om dagen. Kolla på Tradera då de tyvärr inte finns i barnbutiker i Sverige

 10. Nicole

  Jag har en granit-sjal till min 3-månaders. Den är underbar! Han somnar så fort jag sätter i honom och det är mycket mysigare än bärsele (har både babybjörn och ergobaby). Ergonomiskt för bebis och skön att bära för mamma och pappa. Kräver lite övning men det är det värt!

 11. Anna R

  Haha jag har faktiskt köpt precis den där sjalen från Granit. Det som är plus med den jämfört med babybjörnen är att bebisen kommer såååå nära en! Det är precis som att bära bebisen i famnen fast du har armarna fri. Sen tycker jag att den är lite skönare, mjukare än babybjörnen.
  Det som är minus är att jag tycker det är meckigt att få den rätt! Ett jäkla vridande och snurrande och korsande och ändå blir den för lös ibland och för hård ibland. Det kan vara lite frustrerande när bebisen vill upp i famnen NU och inte om fem minuter. Men jag kanske inte har övat tillräckligt, men när ska en ha tid för det??
  Och ett annat minus är att Pelle ofta brukar somna när jag bär honom. Och i babybjörnen är det bara att knäppa upp och försiktigt lyfta ur han och så är det klart. Det går verkligen inte lika smidigt i sjalen! Hittills har han vaknat varje gång… Men ja som sagt. Kanske jag måste öva mer.
  Jahaaaa vilken lång novell detta blev då! Men ja jag ger den betyg 4/5 när bebis är vaken och betyg 1/5 när bebis sover. Och till nästa bebis tänker jag satsa mina pengar på en ergobaby istället. Kram 🙂

  1. JosefinKnave

   Jo, det är ju den där meganärheten vi (eller mest jag, hehe) suktar efter! Det blir så mycket häng och släng med ben, armar och huvud i Babybjörnen känner jag.. TACK för recensionen, jag älskar novellkommentarer! Till nästa bebbe är jag nog också sugen på att prova en ergo, men det får bli då det.. 🙂 Kram!

 12. Mabe

  Jag har en Baby K’tan, riktigt fiffig och bra! Det är som två öglor av tyg som sitter ihop, alltså inget krångligt knytande, som man sätter bebisen i och “drar över”! Min sex-veckors bebis sover gott i den längre och längre stunder för varje gång jag har henne i den. Köpte min från Jollyroom för 350,- på rean (om jag minns rätt) och kan användas läääänge. Man får med bruksanvisning med instruktioner för olika bärsätt, det varierar beroende på hur gammalt barnet är. Jag är än så länge riktigt nöjd då vår bebis är riktigt närhetstörstande! 🙂

Annons