josefinknave

Josefin Knave

Annons

Graviditetsvecka 20 – HALVVÄGS!

God morgon hörni! Alltså, så mätt som jag var igår har jag sällan varit. Jag älskar ju att äta men ni vet den där känslan när man är så mätt att det känns som att maten har fastnat nånstans i halsen och man nästan mår illa..? Jag kunde knappt fokusera på nåt förutom den smått obehagliga supermättnaden och var tvungen att gå och lägga mig redan 21.30 på grund av att jag inte visste var jag skulle ta vägen, haha. Dessutom hade jag ångest att jag ätit nåt som bebben inte skulle mått bra av, för en pastatallrik brukar jag väl inte reagera sådär på..? Jaja, antagligen är det inget farligt så jag tänker inte låta mig själv utveckla den tanken. Nu gå vi över till roligare saker…. 🙂

Dagens 20-veckorsmage. Vill ni veta en typisk grej förresten…? Gissa vilken klädleverans som kom på posten igår, dagen efter att jag shoppat loss? Yes, nu har jag en gravidgarderob som inte går av för hackor. Idag bär jag mina nya, gråa mammajeans som hittade hem igår, ett helt vanligt linne/klänning (behöver något som når långt ner eftersom mammajeansen är så himla lågt skurna att det ser lite tokigt ut annars) och en av mina gamla koftor. 🙂

Fredag innebär ny vecka för mig och bebben! Den här veckan har gått så sjukt fort, och enligt ultraljudet i tisdags är jag faktiskt en dag in på vecka 20 redan, eftersom bebben tydligen låg en dag före beräknat. Men eftersom man ändå ofta går över tiden med första barnet tyckte barnmorskan att det var onödigt att ändra datumet, och det kan jag väl hålla med på. Så vi håller fast vid fredagar!

Den här veckan är vår bebbe 24 centimeter lång från topp till tå och har ökat bra i vikt, hela 350 gram ska hen vara uppe i. På huvudet kan en liten frisyr börjat ta form och ögonen pryds av ögonfransar. I magen voltas det för fullt och enligt Vårdguiden ska bebben kunna känna smärta nu…? Hehehehe, va? Detta gör mig sjukt nervös? Vadå smärta? Ska det inte vara mjukt och skönt där inne? Om hen har ont vill jag ju hjälpa hen, men hur tusan ska det gå där det är inälvor och hud mellan oss? Haha. Jag hoppas att allt är lugnt och skönt där inne…

Från och med nu växer mångas magar mer och mer vilket stämmer in på mig. Magen har blivit hårdare och fått mer av en ”form” de senaste dagarna. Nu börjar det bli allt svårare att missta magen för en laktosmage när jag har tighta kläder! Den kommande veckan ska jag till min crohnsläkare vilket också innebär att jag kommer kunna ställa mer frågor kring hur mina mediciner kommer påverka graviditeten mot slutet samt framför allt – vad jag bör tänka på kring förlossningen! Jag har samlat på mig ett helt lager med frågor och självklart delar jag med mig här, till er, när jag vet mer. 🙂

Sen veckans rutinultraljud känner jag mig lite lugnare och tryggare i graviditeten. Jag är såklart smärtsamt medveten om att ”allt kan hända”, men börjar också inse att det inte finns mycket mer jag kan göra än att ta en dag i taget och tillåta mig att glädjas lite ändå, trots riskerna.

Nu: Sista jobbdagen, en bloggöverraskning kring lunch och sen – heeelg!!!

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

 1. Susanna Davidsson

  Oj vilken märklig kommentarsfunktion? Hoppas jag får iväg det här rätt nu 😉 Vad kul med flytt! Grattis! Men tillbaka till inlägget. Miljönörd som jag är kan jag inte låta bli att varna för att ta på nya kläder utan att tvätta dem först! Nya kläder innehåller (oftast) väldigt mycket kemikalier som kroppen sedan tar upp genom huden. Det är dessutom väldigt lätt att få allergiska reaktioner. Jag är alltid jättenoga med att tvätta kläder innan användning. Ha en fin helg nu! Kram!

  (men alltså allvarligt?! Tog mig en kvart att få iväg den här kommentaren eftersom jag var tvungen att skaffa nått konto?! Hatar att göra sånt från mobilen.. Men nu kommer det förhoppningsvis iväg! Du är hur som helst värd detta krångel så att min kommentar kommer iväg) 🙂

  1. JosefinKnave

   Jag vet, den är…..speciell. Jag ska försöka få nån att lära mig allt om hur den funkar så gör jag en manual i bloggen sen. 😉

   Viktigt tips! Jag har precis skrivit en lång grej om det där så jag har blivit mer noggrann med att tvätta innan. 🙂 Kram och tack för omtanken!

 2. Andrea

  Grattis! Vad skönt att allt gick bra på RUL och att du är halvvägs redan 🙂 Jag är avundsjuk på preggokläderna. Jag har velat ha nya byxor hur länge som helst, men har bestämt mig för att vänta tills jag har en riktig bebismage och ”förtjänar” mammabyxor. Kanske om ett par veckor 🙂

  1. JosefinKnave

   TACK! 🙂 Åh, du kommer äääälska preggobyxorna. Det finns inget skönare?! Jag vill fortsätta ha dem även efter jag har fött….

Annons