josefinknave

Josefin Knave

Annons

När mammabyxorna spricker…

20140129-193937.jpg

Såhär gick jag klädd igår, i ett av mina par tights som jag med ögon tårade av frustration klippte upp i morse. I förrgår kväll hände nämligen det man absolut inte vill ska hända när man råkar vara på smällen och går igenom en identitetskris kroppsmässigt. MINA MAMMABYXOR SPRACK! Ja, MAMMABYXOR. Precis, SPRACK!! Alltså, om det är några byxor som ska vara sydda och designade så att de inte spricker är det väl ändå mammabyxor, snacka om känslig målgrupp….

Det hände när jag lite för spontant och snabbt satte mig i en ”smidig” skräddarställning i soffan. Ritch, så var hela jäkla grenen öppen. Ja, värre saker har väl hänt men med tanke på att det är vinter och jag varken kan ha mina gamla strumpbyxor (=för tighta på magen, jag får panik att bebben ska hängas) eller mina vanliga jeans (=jag har inga tillräckligt långa tröjor) kändes det allt lite jobbigt. Och som för att fira händelsen valde magen att växa ungefär hundra centimeter just den natten. På morgonen hade jag alltså inget annat val än att mörda mina tights.

Något som är bra är att jag har en beställning från H&M, på just ett par nya mammabyxor, på gång sen ett par dagar tillbaka. Något som är mindre bra är att H&M inte är världens snabbaste och att byxorna antagligen inte kommer fram förrän tidigast i slutet av veckan. Och idag ska jag intervjua och långfika med den här stiliga herren, det är alltså inte den dagen i livet jag allra helst vill dyka upp i loppiga och halvt genomskinliga trikåtights.

Det fanns bara en sak att göra – efter jobbet utsatte jag mig för första gången sen graviditetstestet visade positivt för provrummens skoningslösa ljus. Jag vill egentligen inte köpa för mycket preggokläder av den förklarliga anledningen att jag bara kommer ha den här speciella kroppsformen en begränsad tid, men eftersom jag har lite svårt att vänja mig vid min nya kropp antar jag att det blev nån kortslutning i hjärnan där i provrummet. Jag köpte en hel jäkla tomtesäck med kläder?! Dessutom gick exakt allt i höstiga toner som grått, mörkblått och… grått – så jag lär ju behöva köpa nytt när våren kommer och jag börjar svettas som ett monster. Gah, det här är varför mina byxor inte ska spricka dagarna innan mina nya brallor levereras – jag är verkligen ingen mästare på shopping!

Jaja, idag bär jag en helt sprillans outfit och eftersom det inte hänt sen 1936 känns det ju onekligen lite kul:

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

Annons