josefinknave

Josefin Knave

Annons

Familjebloggsfunderingar

Bild 3201

Goood morgon! Den här veckan bara springer iväg vilket inte alls är bra i jobbsammanhang, eeehehehe. Låt oss alla undvika att tänka på nästa veckas deadline för att slippa magsårskänningar, okej? Idag väntar dock en lite annorlunda arbetsdag. Bra – för att omväxling förnöjer, mindre bra – för att jag förlorar en dag att jobba inför deadline. Vi ska ha planeringsdag och runt lunch ska jag möta hela två på mitt jobb som väntar barn samtidigt som jag. Det råder en babyboom deluxe på min arbetsplats just nu, vilket är sjukt roligt. Jag hoppas bara att den där babyboomen håller sig på Bonnier och inte även gäller resten av Stockholm… *åker till BB och ställer mig i kö redan nu*

Jag såg förresten att vissa av er var nyfikna på om vi tog reda på könet eller inte. Ledsen att jag höll er på halster! Men ja, det gjorde vi. Det hade lika gärna kunnat bli antingen eller men nu tog vi reda på det, och än så länge har jag inte ångrat mig. 😉 Nu börjar dock den där balansgången kring hur mycket en ska skriva om sin lilla på bloggen… Eftersom jag inte är helt klar med på vilket sätt jag ska skriva om vårt barn, och vad vår lilla familj vinner på att ha med hen på bloggen över huvud taget, så därför kommer jag inte avslöja vad vi fick veta igår än. Själva graviditeten känns som en sak då graviditeter är något så många går igenom. Även om det ter sig på olika sätt följer alla samma mönster, och därför tycker jag inte att det känns för intimt att blogga om. När vi får vårt första barn går jag från att vara en gravid person till att bli en mamma med ansvar för en ny liten person, som vi inte har någon aning om hur hen kommer vara och som också ska växa upp och inom sinom tid möta *the world wide web*. Ja, det tåls helt enkelt att fundera en extra gång över vilken roll bloggen ska ha i vårt barns liv…. Det är så himla svårt, det där, men jag känner att det är bättre att fundera än att göra något förhastat och jag hoppas att ni nånstans förstår, även om ni är nyfikna. 🙂

Edit: Kom till jobbet nu och möttes av Angelica som frågade varför jag inte skrivit MEEEER om ultraljudet, haha. Älskar engagemanget. <3 Men ni kanske vill veta ännu mer om hur det var och mer exakt om hur det gick till? I så fall skriver jag en ultraljudsberättelse ikväll. 🙂

Kommentarer
josefinknave

Kommentera

 1. Josefin

  Åh, ja, det är så svårt – och inte blir det lättare när man har olika relation till sociala medier! Lycka till på fredag! 🙂

 2. Anna

  Jag tycker absolut inte du ska berätta bara för att det finns nyfikna bloggläsare. Det är ju ert lilla mirakel du bär på 🙂 Jag är bara så enormt glad för att allt gick bra på ert UL! Att ni kommer få ett friskt barn.

  Gällande exponering av barn på sociala medier så är jag nog rätt konservativ, men jag har ju inte heller blogg osv. Så jag är nog inte rätt person att uttala mig. Jag tycker, av det lilla jag läst din blogg, att du verkar dom en ytterst vettig och reflekterande person – så du kommer fatta ett bra val för dig och din lilla familj!

 3. Angelica

  JAAA! Så pass glad över att det kommer MEEER! Jag vill alltid ha mer. Kan liksom frossa i det här med graviditet och förlossning i all evighet. Längtar redan nu efter din förlossningsberättelse! Hehe… (Puss från… Din största stalker… uppenbarligen)

 4. En annan Emma

  Hej!
  Tycker ni ska göra precis det som känns bra just nu, oftast vet man om man känner efter i magtrakten hur man ska agera. Kön i sig är väl egentligen ingen stor grej att ”avslöja” men så fort det känns som ett intrång så ska man ju inte dela med sig bara för att. Jag tycker spiderchick är ett utmärkt exempel på hur man ändå kan ha med barn i sin blogg utan att exponera dom för mycket.

 5. emma

  inget illa menat, jag förstår precis vad du säger, men det känns som att barnets kön också är en del av ”det som följer samma mönster”. jag menar, det finns bara två kön och vilket kön man tillhör är ju inte speciellt intimt det heller eftersom det oftast är rätt uppenbart.

 6. Cecilia

  Ja jag vill veeeeta meeeeer om hela processen, eftersom vi försöker jag och min kille vi med 🙂

  Sen tycker jag det är bra att man funderar både två och er och fyra gånger om hur man vill exponera sina barn. Samtidigt som jag kan tänka mig att man vill visa hela världen en bästa vill man inte dela med sig till obehöriga, men det är så olika tänker på hur Paula & Hugo resonerar där deras dotter är en så stor del av deras liv att de inte kan tänka sig att utesluta henne. Men samtidigt för står jag Isabella och odd med tanke på all skit hon fått på sig om hur hon än gör inte vill exponera och väljer att skydda och ge glimtar 🙂

  Ni hittar säkert det bästa sättet för er och ert barn för ni verkar bli kanon föräldrar! Jag är mest glad över att inte vara offentlig och behöva fundera 😉 med tanke på min minimala aktivitet på fb och ig kämner jag inte igen mig i problemet 😉 men även där behöver man egentligen tänka två gånger.

  Hade varit super kul med ett inlägg om hur ni resonerar längre fram när ni kommit fram till ett ”svar” 🙂

Annons