Skita i fred

Lilla mamma Falukorv

Hej!

Livet knallar på med fyra barn. Mio och Vidar är hemma med mig varje dag, medan Nea och Lo är på förskola max 15 h /veckan.

Det går BRA! Jag stormtrivs. Och jag tycker det verkar som vi alla gör det, mer eller mindre. Men för att inte verka lida av ”the supergood mama”-syndrome så ska jag erkänna att även vi är trötta och kinkiga ibland. Men med det sagt – livet är toppen.

För mina vänner och bekanta är det känt att inte vi äter mycket halvfabrikat. Vi gör mycket själva ex bröd, musli, sylt (ibland) m.m… Det mesta utesluter vi pga tillsatser (onödiga sådana).
MEN som småbarnsförälder, eller bara vanlig människa, så kan jag tycka att det bör vara ok med några snabba lättlagade maträtter. När bebisen skriker, lillstorasyster vill leka och de lite större vill leka. Då kan det vara skönt att vara tillgänglig.

Vi har KORV som vår fuskmat. Korv korv korv korv… Så det sprutar ur öronen ibland. Och det är inte skoj! Det är alldeles för mycket strunt i den så jag vill varva med något annat – på mina fuksdagar.

Jag fuskpanerar fisk också. Korvrecept behöver ni kanske inte (vi blandar ut eventuell stroganoff med linser och morötter och eller/andra grönsaker), men snabb”panerad” fisk? Bra va?

Jag smälter smör i gryta, blandar ner örter och kryddor samt ströbröd. Sedan smetar jag ut det på fiksen som åker in i ugnen. Fiffigt va?! Det är de dagar jag inte orkar stå och panera fisken bit för bit.

Men nu är det så att JAG behöver era tips? Om nu någon endaste liten själ fortfarande läser här. Vill du ge mig ditt fuskiga snabbtips? Vilken ”snabbmat” är tillåten hos er??

Tackar ödmjukast!
Jag återkommer inom det närmsta. För att fortsätta ordbajsa om vardagslivet. <3

DSC_0088En annan snabbis. Fiskblock i ugn med massa citron och kryddor. Potatis och gräddkokad spenat. Jag gillar det. Barnen – inte så mycket…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Olga

    vitvinskokta musslor är vår snabbaste. Lite lök och vittvin och ner med musslorna. 6 minuter sen kör vi ner en skvätt grädde. Barnen och vi äter det med det bröd som finns att tillgå och ALLA älskar det!