Skita i fred

Bönig chokladkaka

Idag innan vi gick och hämtade Nea och Lo på dagis så bakade vi, jag och Mio – Vidar hejade på,  en chokladkaka gjord på svarta bönor och utan raffinerat socker. Så jäkla enkel och supergod! Vi fikade den när Niclas kom hem från jobbet och även han gillade den.

mio bakar
Den är sötad med Agavesirap, men jag skulle tro att den smakar lika bra med bananer som hunnit bli bruna och därför mer söta.

1 burk (400 g) kokta svarta bönor 
1 dl fiberhavregryn
3 (eller lite mer…) msk kakao
3 msk kokosolja, med smak – tycker jag
1 tsk bakpulver
1/2 dl agavesirap (jag tog lite mindre)
4 msk havregrädde/vatten
kokosflingor

– Sätt ugnen på 180 gr
– Smörj en form (20 – 25 cm) med kokosolja och ”bröda” med riven kokos.
– Mixa alla ingredienser utom vatten/grädde, som du tar i lite i taget beroende på hur konsistensen blir. Den ska inte vara för fast, men inte heller rinnig.
– Vill man så strör man kokos ovanpå också.
– Häll ner i formen och smeta, försiktigt, ut den. Svisch in i ugnen och ut efter 10 – 15 minuter.
– Ät som den är eller med vispad kokosgrädde/kvarg/vanlig grädde. Tror det skulle vara riktigt gott med bär till.

Funderar på att göra en imorgon, fast med banan istället. Det känns lite bättre då. Barnen ÄLSKADE den och jag skulle kunna sluka den själv. Slänger man i en skopa proteinpulver så har man kanske en hyffsad bar också? Men det där är jag inte så jäkla kunnig i… Vad som är bra och inte.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.