Skita i fred

Lo 3 år

Idag har vi firat vår älskade lilla Lo som fyllt 3 år.

Nu skulle jag tror att det kommer kännas mer för henne när kalaset väl är, kalaset som vi flyttat fram eftersom bebisen inte kikat ut än…  Men vi vill ju såklart fira både henne och oss en dag som denna.

För tre år sedan hade jag ganska nyligen upplevt en fantastisk, men lite chockerande (det gjorde ju så jävla ont), förlossning. En som i dagsläget beskrivs som ”lyfta på benet och släppa en fis”. Ingen förlossning är såklart sådan, men man glömmer väldigt fort hur ont det gör. Väldigt väldigt fort.
Ut kom en liten härlig flicka med världens kalufs. ”Har du haft mycket halsbränna?” – var det första som barnmorskan sa. Och ja… Det hade jag ju haft

Lo är en väldigt beundransvärd person.  Hon är genomsnäll och omtänksam och har egenskaper som jag verkligen verkligen beundrar. Dessutom är hon så in i nordens mysig och gosig att jag verkligen inte behöver oroa  mig för att inte få mitt dagsbehov av kärlek (ifall den oron av någon anledning skulle komma över mig någon dag…)

I alla fall… dagen idag. Vi väcker sällan våra barn med frukost på sängen, eftersom de vanligtvis väcker oss (alltid utan någon frukost…). Vi har sjungit för Nea två gånger eftersom hon är en sjusovare och även har fyllt år på vardagar – när Niclas ändå ska till jobbet. Är det helg tvingar inte vi upp oss bara för att. Så vi sjunger vid frukostbordet och öppnar presenterna där. Dessutom blir det någon frukost som vi vet att barnen är glada för. Lo gillar ”fredagsringar” (osötade flingor) och mjölk. Så det blev det idag.
DSC_0980 DSC_0977Lo får paketet som Nea valt åt henne – ett hoppdjur. 

DSC_1001 DSC_1007 DSC_1013 DSC_1016Hoppande Hunden blev mycket poppis! Kul present faktiskt, som alla barnen kommer ha nytta och glädje av.  

Något som våra barn verkligen är riktigt ordentligt glada för är PoPs snurrklänningar. Mio har bara en i nuläget och Nea och Lo äger nu tre stycken var. Vääääldigt poppis! (vilken löjlig lyxgrej egentligen – att ens barn blir ledsna när deras klänningar ligger i tvätten… ) Los favoritfärger är gul och rosa så gissa om jag blev glad över att hitta en gul snurrklänning och rosa blommor på – och gissa om Lo blev glad?!

DSC_0990 DSC_1026

Efter presentöppning och förmiddagsmys så åkte vi till Kristianopel och åt lunch. Barnen ville ha pannkakor (tjohoo – köpepannkakor!!) och vi åt räkmackor (ville ha skagenbakpotatis med väntetiden var ca 30 minuter!!! – Så jädra illa!). Mio satt mest och mumsade på citronklyftor och slängde pannkaksbitar omkring sig.

DSC_0963 DSC_0961 DSC_0960

DSC_0959

Hemma igen så fick vi lite spontant middagsbesök av mina föräldrar som bjöd på pizza (Lo beställde det som födelsedagsmiddag) och vi bjöd på glass.
Barnen var ute med min lillebror (och pappas fru och min pappa emellanåt…) på gatan och cyklade på Los nya sparkcykel och kollade på när han åkte skateboard… De har varit ute hela kvällen och det känns riktigt härligt att kunna släppa ut dem på det viset.

Nu märker jag att jag bara svamlar och behöver verkligen gå och lägga mig! Först lite havregröt och äppelmos – man vet aldrig när det kan behövas ;)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.