Skita i fred

Hormoner – graviditetens baksida? En peptalk till mig själv.

Jag sitter i soffan med mitt hallonbladste och gravidsurar lite. Bara litegrann… Eftersom Niclas råkade ta sönder min Eva Solo -karaff och pga att disktrasan inte var ordentligt ursköljd… (disktraseincidenten inträffade efter karaffolyckan och är därför helt befogad att sura över).

Det är inte klokt. Jag har mått väldigt bra, förutom viss trötthet, halsbränna och foglossning, denna graviditet. Inte haft avsevärt mycket humörsvängningar utan faktiskt kunnat hantera saker ganska ok. Hyfsat i alla fall… Men nu?! Ibland känner jag hur helvetet brakar loss inom mig, det är som små strålar av rastlös irritation som inte har någonstans att ta vägen. Det blir nästan ett kli över hela kroppen. Kliet, rastlösheten, måste ut! Jag tolererar inte en smutsig disktrasa eller ett smuligt golv!!!! Och fan ta den jäveln (som är över 18) som inte hänger upp handduken efter sig! Om denne någon, den som glömt handduken, råkar vara jag själv… Ja det spelar ingen roll. För visst fasen kan jag hitta något annat att rikta min ilska på istället. Visste ni det, ni ogravida, att det alltid finns något att bli irriterad på?? ALLTID!

Bland det värsta av allt, det kan ju vara alla döda ting – kuddar, dörrposter, stekspadar m.fl, som bara är såååå otrolig dumma i huvudet och placerar sig obekvämt, står i vägen för där jag går eller, för all del, råkar ligga på helt fel ställe (någon – samma som här ovan placerat handduken fel, har placerat dem på detta ställe!). De döda tingen, som inte ens har vett nog att ta ansvar för sig själv. USCH – säger jag bara. De är värst!

Och så mitt i allt detta kaos, så brukar jag tänka på vilken fantastisk flickvän och sambo jag måste vara, som efter FYRA graviditeter fortfarande får behålla Niclas. Jag måste faktiskt vara helt jädra underbar!! WOW! Vilken person jag är. Tänk… Så som jag är nu… fyra gånger på sex år. Och ändå stannar Niclas. För det är ju inte fel på honom (förutom när han råkar slå sönder karaffer och glömmer att skölja ur disktrasan) och då kan det ju säkerligen inte vara något fel på mig heller!

//HormonJ(K)ossan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mammalinda

    Hua för argt humör under graviditeten!! Då borde ALLA se upp! För mig har det varit lite av barnets humör som har visat sig faktiskt. En graviditet var SKITjobbig och det barnet hade så sjukt mycket humör i FLERA år!! Och så har jag haft lugna graviditeter och då lugnare barn. Inte för att jag vill skrämma upp dig eller så ;-D ;-D