Skita i fred

Jazzkissekatten

I lördags tog jag, Lo och Nea vårt pick och pack och åkte in till stan (vi packade…. Ingenting!! Har inte hänt sedan jag blev mamma tror jag). Det var sista gången för Jazzkissekatten, en liten stund med sång och saga och FIKA – till barnens stora glädje! Saft och bullar! Rena lyxen ju.

bild 2-3Ni ser hur Lo klunkar i sig! Saft är inget de dricker särskilt ofta direkt. På kalas typ!

 
Barnen blev målade och skulle försöka sjunga med i låtarna. Det var några estet-tjejer som höll i det och de hade arrat om låtarna lite väl för barnens ålder skulle jag kunna tycka. Tyvärr.

bild 1-3

Men det gjorde ju inget. De var så glada ändå. Och så dansade de lite, runt på gården.

bild 5

Efteråt gick vi en sväng på stan och kikade kläder och sen käkade vi lunch.

Och glass till efterrätt :)

bild 3-3
bild 4

 

Nu ligger Mio och sover, jag har plockat lite och slängt in en tvätt. Ni vet sånt där vardagligt göra som man liksom måste göra HELA tiden. Det är ALLTID grejer att plocka här. Är det inte efter barnen och katterna så är det efter mig… Och Ibland Niclas.

Niclas slutar tidigt idag så jag tror vi ska slänga ihop lite muffins och frukt och gå till parken efter dagis. ÄLSKAR tiden vi tillbringar tillsammans allihop. Niclas har ju gått ner lite i tid, eller valt att ta ut en pappadag i veckan – hur man nu vill se det. 1,5 timme om dagen bara, och det ger verkligen så otroligt mycket! Det är inte ens en heldag i veckan.

Innan har han, ibland, tagit ut var eller varannan fredag. Men det upplever inte vi alls som lika bra och ”effektiv” tid tillsammans. Det blir bara en extra såsig helgdag ungefär. Nu kommer han hem innan kl 16 varje dag och vi kan i lugn och ro sitta och käka tillsammans innan barnen blir för trötta (våra barn är ganska kvällströtta… ). Vi hinner leka och göra massa mer än vanligt. På BARA 1,5 timme! Helt galet underbart! Ett hett tips till er andra också alltså! Har man fortfarande föräldradagar kvar på barnen så förlorar man ju inte så värst mycket pengar heller, om det skulle vara en bidragande faktor till att inte göra så.
För OSS är tid värt mer än pengar i alla fall! Och nu känner vi att vi har möjligheten att göra detta för familjen.
Lovely!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. mammalinda

  Härligt med mer tid för familjen!! Jag älskar också tid tillsammans med familjen. Det är värt SÅ mycket mer än pengar och prylar :-) Så söta kissekatter du hade!!

  Angående mina förlossningar, så har jag provat på en hel del olika. Jag har ju 5 barn och har nog testat 5 olika varianter också. Typ!
  Första barnet åkte vi in tidigt och jag sov på natten och sedan tog det några timmar. Ganska snabbt för att vara första men absolut inte snabbt i mina ögon. Jag hann med badkaret som är det bästa mot smärta (tycker jag).
  Andra barnet bodde vi i Uppsala och de ville inte ta emot oss när jag ringde. De tyckte att jag lät för opåverkad under samtalet. Jag fick kräva att vi skulle komma och då sa de ok. Väl där fick jag en praktikant (jag skulle ju ändå bli hemskickad) som blev superstressad när hon undersökte mig och upptäckte att jag skulle ha barn NU. Det blev 30 minuter på förlossningen. Snabb, men ändå en lugn förlossning.
  Tredje barnet blev buller och bång. Allt startade med rivstart och vi fick åka så fort vi fått tag i barnvakt. När jag kom in syntes redan ansiktet och eftersom det var ansiktsbjudning blev det kaos. Många läkare kom för att se om hon skulle fastna eller kunna komma ut. En hemsk, kaosartad och snabb förlossning (11 minuter på förlossningen)
  Fjärde barnet var jag väldigt orolig. Det hade ju gått snabbare för varje barn och jag ville inte föda hemma pga komplikationer. Om det sker vill man ha hjälp!! Vi åkte så fort jag kände något och vi hade fixat barnvakt. Jag kom fram och var bara öppen 4 cm!! :-) Vi gick en promenad på 1 timme!! och sedan badade jag i badkaret (som jag längtat efter med nr 2 och 3 och som jag aldrig hann) och sedan kom hon ut. Hon hade inte alls bråttom och förlossningen var väldigt lugn.
  Femte barnet startade med vattenavgång. Alltså jag har aldrig upplevt att mitt vatten går, eftersom hinnan har tidigare varit seg och den har gått sönder samtidigt som barnet kommit ut. Ibland har de tagit hål på hinnan. Nu stod jag där och vattnet forssade !! och jag hade inga värkar alls. Väldigt konstig känsla. Vi åkte in i lugn och ro allt var frid och fröjd, tills de upptäckte att barnet inte alls var fixerat (som bm hade sagt) utan var helt fri att simma omkring därinne. Risken fanns nu att navelsträngen kom ut i hålet på hinnan och kom i kläm och att barnet då inte fick syre. Därefter fick jag ligga på ryggen ENDAST. Inte gå på toa eller ligga på sidan och så fick jag vänta på att värkarna skulle komma igång. På förmiddagen dagen efter satte de igång mig. Då hade jag legat på rygg i hur många timmar som helst och det var HEMSKT. Jag hade så ont. Men förlossningen gick bra!!

  Så, det behöver inte alls gå fortare och fortare :-) Jag är verkligen ett bevis på det!! Och därför är det onödigt att oroa sig!
  Kram