Skita i fred

Hur gör djur?! Och syskonbråk.

Jag trodde jag skulle bli mer flitig med det här. Men nä, det verkar inte vilja sig. Jag har märkt att det inte är det lättaste att vara både vanlig mamma och kattmamma!
Ni förstår, våra katter är i någon typ av trotsålder, och bajsar ibland utanför lådan. På de mest otrevliga ställen!
Hade jag inte vetat bättre, eller behövt sota för det oavsett, så hade jag utan tvekan gett igen med samma medel. Men det säger ju sig självt att det inte hade löst några som helst problem för mig, eller någon annan heller för den delen.

Idag efter dagis bestämde vi oss för att ”baka”. Vi valde pannkakor eftersom det viktigaste med själva bakandet, om du frågar Nea, är att knäcka ägg. Och pannkakor har vi alltid massvis med ägg i. Och idag hade vi, när barnen fick knäcka ägg själva, även lite äggskal. Helt ok det också!
Sen har vi bråkat lite om vems ballong som är vems. Vi var nämligen på ett sjuhelsikes kalas i helgen, hos Astrid som fyllde tre. Där fick de ballonger, likadana, båda två. Ändå behöver det diskuteras fram och tillbaka om vems som är vems… Jag som inte har syskon i nära ålder är rätt främmande för detta med syskonbråk och just nu verkar vi ha kommit in i ett stim med just det. Innan och efter dagis så pussas och kramas de och de leker superbra! Ända fram till vi kommer innanför dörren efter hämtning. Eller nja. Så riktigt illa är det kanske inte, men absolut har de börjat tjabba mer nu än tidigare.

Ibland upplever jag att jag lägger mig i för mycket, förmodligen eftersom jag inte förstår mig på situationen. Men lika ofta låter jag dem hållas och ber dem att lösa sina egna konflikter.

Nu är detta dittenådatten-inlägg klart och jag bjussar (eller mjo, Gosan eller Vovven bjussar) på en bild som relaterar till början av inlägget.

IMG_3905.JPG. En kattbajs, eller en bajskatt. (Ni ser väl det?!)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.