Skita i fred

Lo vår tvååring!

Idag fyller Lo två hela år (trots att hon ligger nedbäddad och sover gott så är det ju fortfarande hennes dag)! Vi har haft hattparty i trädgården och jag tror huvud(bonads)personen är mycket nöjd med sin dag och sitt kalas!

Lo två år

Lo är ett riktigt litet charmtroll med en stor dos humor. Hon skojar och skrattar ofta. Hon är påhittigt och leker lika bra själv som med andra.

Lo är och har alltid varit ganska självständig, men börjar nu vilja vara med mera och ta mer plats. Det uppfattar vi som mycket bra och uppmuntrar henne till att ta mer plats. Lo är MYCKET verbal och har länge, flera månader, pratat flera ords-meningar.
Som tidigare har hon ett stort sömnbehov, men är dessvärre ganska morgonpigg. Något som övriga familjen inte riktigt hänger med på. Men det fixar hon ganska lätt genom att skutta i sängen lite och tjata upp oss.

Till kalaset fick hon hjälpa till att baka och det tycker hon är superskoj. Men än så länge är favoritsysslan att gunga. ”Jättehög fart!! Med båda händerna, mamma!!” skrattar hon. Att gömma sig och leka datten (ta fatt) är också skoj och när man får tag på henne skrattar hon, med världens härligaste skratt, så hon kiknar. Diska och plaska med vatten och också riktigt riktigt roligt!

Idolerna är Emil (i lönneberga), Pippi och så Tobbe ( ”Tobbe och Julia”-Tobbe).

Lo älskar verkligen att vara på sitt dagis och längtar dit efter hon varit hemma bara ett par dagar. Lo är i stort sett alltid glad och tycker det mesta är roligt, vilket såklart är härligt! Däremot försöker vi vara noggranna med att fråga om hon vill det och det, så hon inte bara behöver ”hänga med” för att hon är så nöjd och liksom inte gör så mycket väsen av sig.

Även om Lo oftast är glad och nöjd kan hon absolut säga ifrån och bli arg hon också. Det är också härligt. Kanske inte alltid just i stundens hetta, men visst är det härligt att barn visar att de har ett register av känslor och faktiskt får tillåtelse att använda dem?

Det var lite om Lo. Vi har massor bilder från kalaset men de orkar jag inte lägga upp nu.

Vi är i alla fall glada över dagen allesammans. Nea har litegrann axlat rollen som värdinna idag och hjälpt till att öppna peket och provlekt med de flesta presenter :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kickan

    Tack lilla Lo för att gamlafaster fick komma o vara med och fira din 2-årsdag
    Älskar er ❤️
    Puss