Skita i fred

dagis dagis dagis!

Första dagislämningen på över två veckor idag! Jag trodde aldrig vi skulle vara sjuka såhär länge.

Lo skuttade i vanlig ordning in och gjorde sig hemmastadd på samlingen men Nea, som är betydligt mer försiktig och nästan liten blyg (till en början), tyckte det var lite jobbigt.
Av erfarenhet vet jag att det blir jobbigare desto längre jag stannar och jag ska snart ringa och se hur hon mår. Även där av erfarenhet kan jag med all säkerhet säga att hon leker loss med kompisarna ordentligt.

Det som känns värst i en sådan situation är ju att jag inte med all säkerhet kan säga hur Nea känner egentligen. Hon trivs väldigt bra på sitt dagis och det är aldrig några större problem med lämning eller annat. Däremot säger hon ju ändå ibland att hon inte vill dit… Och eftersom jag faktiskt är hemma och de också kan vara det så blir det liksom en jobbig känsla. Hur känner hon när hon är där? Vad tänker hon egentligen? Jag får liksom inga riktiga svar, som jag kan tolka, när jag frågar.

Dessa två veckorna har gått superbra och barnen har lekt väldigt fint, även om jag märker att de kroknar lite på varandra. Men faktiskt inte så himla mycket mer än vanligt.

Jag har haft mina funderingar på att ta hem dem från förskolan helt, men eftersom det skulle vara så kort tid (Mio kommer ju börja någon gång, även om vi inte vet riktigt när. Vi har inte plockat ut några dagar på henne än och kommer försöka vara hemma så länge som möjligt) och de faktiskt gillar att vara där så känns det inte heller helt rätt att ta bort det från dem, det har ju även blivit deras grej och de har egna relationer med andra personer där.
Därför kommer vi förmodligen att börja med att ha dem lite färre timmar i veckan. Att de får vara hemma en dag extra. Det känns som det bästa alternativet. Då är de iväg från mig 10 timmar i veckan. Och det tycker jag räcker…

DSC_0112
DSC_0114
DSC_0115

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.