Skita i fred

Laktulos

Är det någon av er som provat Laktulos till era barn? Fick de ont i magen till en början? Hur gjorde ni?

Vi gav Lo lite, men jag är rädd att hennes mage ska bli värre- någon med input?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karina Westman - laktulos

  Hej Josefine! Vi har provat att använda laktulos till vår dotter, Ronja (snart 2 år). Hon har haft problem med magen ett bra tag och det påverkar hennen humör och välbefinnande väldigt mycket. Så mycket att vi gick till läkaren med henne. Läkaren konstaterade att hon förmodligen hade förstoppning diarre och rekomenderade oss att prova med laktulos. Vi började med att ge henne en liten dos först på bara 5 ml laktulos och sedan över ett par veckors tid öka ända upp till 20 ml laktulos (läkaren sa att det kunde vara ok att gå ända upp till 30-40 ml av laktulos (http://www.laktulos.se/) ). Tyvärr upplevde vi inte att det hjälpte henne särskilt mycket. Förvisso försvann förstoppningen och hon fick typ ”diarre”. Men samtidigt så upplevde vi att hon fick mer ont i magen (av gaser i magen) så att summan av det hela var negativ. Efter cirka 5 veckor slutade vi därför. Jag tror att barn reagerar väldigt olika. Skulle jag vara du Josefine skulle jag testa med att börja med en liten dos för att se hur ditt barn reagerar, sedan beroende på så kan du öka eller sluta helt. Lycka till med laktulosen! kram

  1. Josefine

   Tack Karina, för ditt svar!
   Vi har sedan en tid tillbaka använt Forlax, vilket fungerar bra. Vi fick det på recept, men det ska finnas receptfritt på Apoteket. Kanske borde ni prata med BVC först, men annars kan jag rekommendera det.

   Laktulos gör ofta magarna gasiga, framförallt till en början. Och man vill ju helt slippa mer/andra problem.

   Lycka till du också!
   Kram

  2. Linda Hallberg

   @Karina Har samma problem här hemma. Vad hjälpte till slut? Tycker att man inte blir tagen på allvar på BVC med motiveringen att alla bebisar har problem. Men när hon inte kan somna, inte vill äta, ser ut som en ballong och inte får ut något efter många timmars krystande utan att man hjälper henne med ventilen så känns det inte så normalt. Faktiskt.