Skita i fred

Bebo nummer 5…

Nu har det nog inte gått många förbi att vi väntar tillökning igen. Närmare bestämt i slutet av sommaren, 97 dagar kvar till BF enligt någon app. 111 enligt mig, som denna gången räknar med att gå över tiden i två veckor. Magen växer så det knakar så nu syns det definitivt på lång väg. Ankgången har börjat ta sig den också!

FullSizeRender (1)
Första offentligen helkroppsmagbilden… Vecka…hmmm… 27 (26+0). Jag ser att spegeln har massa tandkrämsfläckar kvar på sig efter Neas goe-bananas med nya eltandborsten. Jag putsar faktiskt speglarna minst en gång, gärna två, om dagen annars. Så det kan gott vänta tills imorgon efter frukost! Och kallingarna?? De ska jag sova i… Har sovit i kallingar så länge jag kan minnas. Perfekt när Niclas gick ner i vikt och jag fick ärva alla hans gamla avdankade punghållare. Luftigt, fritt och skönt. Lite naket, men ändå påklätt!

Jag är glad att vår lille rullebulle, Vidar, lärt sig gå och över hela tiden på att kunna gå mer än några rangliga steg. Åh så söt han är!! Idag har han övat hela tiden. Imorse började det med att han ställde sig upp utan att ha hjälp av något, alltså på egen hand. Efter det så kände han in läget och började gå flera steg.
Gått några steg har han gjort ett tag nu, men inte så särskilt långt… Och inte jättegärna utan någon som tar emot. Nu har det släppt och det är som sagt jätteskönt. Det är tungt att bära på någon som är så tung som han. Han väger nog ungefär lika mycket som Mio, kanske mer än henne. Skillnaden är ju att hon liksom ”hjälper” till när jag bär, håller upp sin kropp på något vis.

Just nu är vi inne i en jobbig fas jag och bebo i magen. Känner av en del foglossning nu och en del andra bekanta graviditetsbesvär som jag inte behöver gå in närmare på och… tadaaa… humöret! Wow… Det är nog inte utav denna värld. Totalt superhormonell… Kan absolut inte minnas det på det här viset innan. Jag har nära till känslorna i vanliga fall, men denna graviditet spär på det lite extra. Tyvärr är det inte heller på gott. Jag blir lätt irriterad – på dem som står mig allra närmst. Och säkert ganska ofta på någon stackars medtrafikant som inte riktigt sköter sig…
Det är konstigt hur det ofta är de personer som står en närmst är de som också får ta de tuffaste tacklingarna. Men kanske bra. Då känner man redan varandra tillräckligt väl för att inse att dem goda sidorna (oftast) överväger!

Just idag har varit en riktig orkeslös dag. Egentligen hade vi tänkt åka på kosläpp och sedan fixa en del med nya utemöbler och en del i trädgården. Men detta vädret som varit har gjort att jag bestämde mig för att hålla mig inne, de som vill får gärna använda trädgården så där har Nea och Lo hängt lite från och till.
Synd på kosläppet, men jag minns hur mycket jag frös förra året, och kände att varken jag, barnen eller Niclas hade tyckt det var värt det i slutändan.

DSC_0948
Från förra årets kosläpp (hade tyvärr inga bilder från när korna sprang ut), en liten nyfödd kalv med sin mamma. Jag hoppas att kalven fick stanna med sin mamma ett bra tag sedan.
DSC_0955
Vi kikar kalvar, tyst och lugnt hoppas jag… Nu när jag ser tillbaka på det så känns det ju inte superschysst att gå och glo på massa nyfödda kalvar för eget nöjes skull… Men jag minns att de var mycket lugna och barnen höll sig lugna(re). Hoppas även andra föräldrar tänker lite längre….
DSC_0956
Mio tyckte också det var spännande med djur, även om det inte särskilt tydligt framkommer på bilden här… Hon hade haft så skoj om vi åkt idag. Jag får leta reda på ett annat kosläpp som kanske sker här i närheten. Någon som vet??

Vi stannade hemma och jag har fixat med diverse listor, planering osv osv. Barnen har lekt, pysslat och badat i omgångar. Under vilan drog vi ut täcken och kuddar till vardagsrummet och la allt i en hög på golvet, så fick Nea och Lo ligga och lyssna saga.
Jag brukar avsky de dagar då man runt sängdags kommer på att man inte ens bemödat sig byta från sovkläder till vanliga, AVSKYR dem!! Men idag (ja, jag har iofs både duschat två gånger – gravidcraving, smörjt och haft mig samt klätt mig med rena kläder), så uppskattade jag en slödag. En urladdning från veckan som gått (tusen järn i elden) och en uppladdning för veckan som kommer (tusen järn i elden). Jag väljer att se det från den härliga sidan alltså!
gladmage

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.