Johanna Zachhau.

Retropi tygblöja – vägen till blöjfri

Detta inläggs görs i samarbete med retropi-tygblöja

För ett tag sedan fick vi ju hem ett gäng fina, färgglada tygblöjor från RetroPi.

IMG_6078.JPG

Ebba har inte varit ett dugg intresserad av potta tidigare även om vi pratat mycket om det. Och vi har inte velat pressa henne. Jag har letat länge efter bra tygblöjor som inte är komplicerade utan är som vanliga up&go fast i tyg. Och då hittade jag retropi! Nu har vi testat ett tag och är mycket nöjda! Ebba är också väldigt nöjd! Det enda jag kan känna är att Ebba kanske är lite för stor för dem, det är en tygblöja som fungerar från nyfödd till blöjfri, du reglerar bara storleken genom de olika tryckknapaprna som finns på blöjan, men ibland har det varit svårt att få dem att sitta rätt. Jag skrev till Rene på RetroPi och fick hjälp med hur de gjort med sina barn när de började bli ”stora”.

”….En knäppning som funkade bra för oss mot slutet av blöjperioden var att knäppa endast de knappar närmst låren och ha mittenknappen på blöjan uppknäppt (bifogar bild). Då sluter det ordentligt tätt kring låren men finns ändå utrymme för inläggen att ligga fritt. Upplever ni ändå att fukten tar sig ut så kan det vara så att inläggen är fulla. En stor skillnad mellan engångsblöjor och tygblöjor är att en tygblöja bara kan hålla så mycket vätska som inläggen klarar av att binda. Medan en engångsblöja kan fortsätta absorbera pga superabsorbanterna de innehåller. Tygblöjor behöver bytas något mer frekvent än engångs….”

Bloja

Det som jaga också upplevde som lite svårt i början var förvaring innan tvätt. är ju inte så kul att dra igång en 60-gradig maskin bara för tre tygblöjor och vi visste inte riktigt hur vi skulle förvara blöjorna i väntan på tvätt…
Rene på RetroPi gav mig följande råd ”….Ang förvaring inför tvätt finns det många olika sätt att göra det på. Som du skriver kan man blötlägga dem innan. Vi valde att skölja av de blöjor det kommit bajs i och sedan läggas i påse. Kissblöjor rullade vi ihop direkt och förvarade i samma påse tills det var dags att tvätta. På detta vis kan blöjorna ligga i uppåt 3 dagar i väntan på tvätt. Vi upplevde att det inte luktade om de förvarades torrt. Om de däremot låg blött kunde det börja lukta….”
Så nu har vi fått rätt på det mesta 🙂 Och minsann, Ebba har plötsligt börjat intressera sig för pottan och toaletten mycket mer! Hurra! Så bra nu när det börjar bli varmt och sommar, då kan hon springa bar i trädgården. Och det är så fint att hänga ut alla fina tygblöjorna i alla sina färger på torkställningen efter tvätt att torka i sommarvärmen!
Vill du läsa fler recensioner om retropi hittar du några här 🙂
http://varmlandsmamman.vimedbarn.se/recension-retropi-tygbloja/
http://angelicahedstrom.se/2015/june/farglatt-samarbete.html
http://www.backtoswedenwithmyfamily.blogspot.se/2015/06/retropi-tygblojor-recention.html

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.