Jessicas Palace – en blogg om mig!

Annons

Experiment med mjöl

Eftersom jag i största möjligaste mån har bestämt mig för att undvika vetemjöl i min kost så blir det en hel del experimenterande i köket. Främst på helgerna då jag som oftast har lite mer tid över än på vardagar.

I fredags provade jag att göra ett recept på pizzabotten som jag hade hittat hos 56kilo. Dock bytte jag ut mandelmjölet mot kokosmjöl och quinoamjöl eftersom jag är överkänslig mot nötter och främst mandel. Botten blev jättebra. Jag passade även på att koka en egen tomatsås. Som fyllning hade jag rester av julskinkan samt tonfisk.

Mycket smarrig fredagsmiddag blev det!

IMG_0335

Grundreceptet på bottnen hittar du här: Pizzabotten och receptet på tomatsåsen hittar du här: Tomatsås

 

I lördags fick jag rycket att prova att baka en slags tekaka och ett slags matmuffins. Hade fått inspiration av en nätkompis från nätkurserna 5:2-detox/Energikicken och från en kollega som även hon provar lite olika spännande saker.

Tekakorna skulle innehålla både mandelmjöl och bovetemjöl, så jag bytte mandelmjölet mot lite mer bovetemjöl och så lite rismjöl. Resultatet blev inte som jag hade förväntat mig och bovetemjölet tog kraftigt över i smaken. Tekakorna är förutom vete- och glutenfria även socker- och mejerifria så jag kommer att prova igen och då kommer jag att ta minst av bovetemjölet och mer av rismjölet alternativt quinoamjölet.

IMG_0333

 

Matmuffinsen blev bättre. De är inte glutenfria eller mejerifria, dock så är de sockerfria och efter min lilla justering även vetefria. Jag följde receptet på samtliga punkter förutom två; dinkelmjölet bytte jag ut mot 2 dl bovetemjöl och 1 dl quinoamjöl och mjölken bytte jag ut mot havremjölk. Resultatet blev riktigt bra. Goda! Nu har jag bra alternativ till mellanmål och de fungerar att äta som de är, eller med valfritt pålägg.

IMG_0334

Grundreceptet hittar du här: Nyttiga muffins 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Annons