Jessica Lagergrens

Våffeldagens bästa recept hittar du här

På söndag är det Våffeldagen! Mums! Jag älskar verkligen våfflor. Att göra egen våffelsmet är superenkelt. Jag är uppväxt på pulvermix och det går minst lika bra, men att göra egen är som sagt inte alls svårt eller jobbigt. Förra året svängde jag och Angelica ihop en stor våffeltårta dagen till ära. Så här kommer den filmen igen.

Hur firar ni våffeldagen? Är ni som jag som äter våfflor lite när som helst på året? Eller håller ni er till en enda dag? Våfflor är så gott att äta med tex löjrom, rödlök och smetana. Nu blev jag hungrig. Dags för lunch här på kontoret! Vi äter alltid samma sak när vi är här jag och Angelica. Pizzerian i samma byggnad har en ljuvlig fetaostsallad. Jag kan längta efter den!

Grundrecept våfflor
6 portioner

200 gram smör el margarin
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl kallt vatten

Gör såhär: 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Tillsätt matfett och vatten. Grädda våfflorna i våffeljärn. De håller sig extra frasiga om du lägger dem på galler efter gräddning.

Dekoration och fyllning:
6 dl grädde
Valfri mängd hallonsylt
Jordgubbar
Blåbär
Hallon
Valfria frukter och bär

Gör såhär: 
Varva våfflor med grädde och sylt och lägg extra grädde längst upp. Toppa med massor av bär och frukter. Mums!
Hur gott? Det måste ätas våfflor på söndag! Gärna i kombination med sol!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
      1. Isa

        Ska snart röra ihop smeten! BF idag. Hoppas på att våfflorna sätter igång förlossningen! ? Sonen var redan född vid detta laget! Läääängtar så! Kram