Två stick i foten – från en geting – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Två stick i foten – från en geting

Precis när vi skulle lägga till igår hörde jag ett skrik från akter-ruffen och kastade mig ner för att hjälpa Elsa. Då såg jag att hennes små solglasögon hade fastnat i henne knäveck och jag tänkte att det var därför hon skrek. När jag lyfte upp henne såg jag till min förskräckelse hur det kröp runt en geting på hennes täcke och fattade direkt att hon hade blivit stucken. Jag tog med mig henne till förruffen och såg att taggen fortfarande satt kvar på Elsas fot. Ibbe som var tvungen att avbryta tilläggningen kunde inte hjälpa till eftersom att han hade fullt upp med att få styrning på båten som han blev tvungen att panik-lägga-till vid en annan brygga. Jag drog ut taggen ur Elsas fot, ryckte åt mig akutväskan som vi har, slet upp en ipren mjuka kapslar, bet av en bit av den för att vätskan skulle rinna ut och höll den mot foten. Samtidigt lyckades jag fiska upp flytande alvedon som jag gav henne i munnen. Allt i en sann Mac Gywer-anda. Jag lyckades behålla lugnet även om det inte låter så. Jag var livrädd och mitt hjärta dunkade så snabbt. Då upptäckte jag att getingjäveln inte bara lyckats sticka henne en gång, utan två.

Foten svullnade upp lite men det gick snabbt ner igen. När Ibbe väl hade lagt till fick han fram en treo som vi doppade i vatten och höll emot sticken. Något som tydligen inte gör någon som helst skillnad enligt min kusin som är sjuksköterska. Så gjorde iaf pappa när jag var liten så det har liksom suttit i ryggmärgen hos mig. “På med treo”. Vet ni vad man kan göra mot getingstick för att lindra? Det gör ju ont på ett helt otroligt sätt tycker jag.

Igår hade vi hur som helst en supermysig kväll tillsammans med min moster, hennes kille, min kusin och hennes kille. De grillade och vi hade gjort tacos. Innan middagen klämde jag in ett kort träningspass på klipporna. Först värmde jag upp med en promenad tillsammans med Elsa och Ibbe, sen gjorde jag burpees, jägarvila och plankan. Idag ska jag vi åka vidare till en ö där jag kan springa en vända med 5k-appen. Det var fler av er som frågade hur den funkar. Jag inser nu att jag valde gratisversionen och att den bara har så många pass som jag har gjort. Jag måste nu köpa “den riktiga appen” istället. Upplägget är i alla fall att en kvinna säger åt dig om du ska springa eller gå, och så gör man det. Träningen är uppbyggd så att du efter x-antal pass ska orka springa 5 kilometer utan att gå. Hittills har det varit väldigt milt med mycket gång och kortare springsessioner. Jag kan utvärdera appen sen och se om jag tycker att det var värt att köpa den.
batliv_2 lillakastet batliv_1 traning_skargard lilla_kastet

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Vi har alltid smörjt med aloevera salva av nått slag. Och funkar till allt från myggbett, brännnäslor, getingstick och om man bränt sig i solen. Jag använder detta även i ansiktet och händer då det är en väldigt bra återfuktare och svalkar gott!
  Älskar dig och din syster! Ni förgyller min måndag varje vecka och ni är en stor inspirationskälla!

 2. Jungfrumamma

  Ånej vad läskigt! Min 11-månaders var nära på att bli stucken då getingen hade satt taggen i tröjan och skulle sticka då jag snabbt hann dra av honom den. Då satt getingen liksom fast i tröjan med taggen. Hoppas det gick bra med henne lilla plutt!

 3. Therese

  Sockerbit på sticket direkt efter för att dra ut giftet, och sen på med tandkräm för att lindra det onda. 👍🏻

 4. Cicci

  När dottern blev stucken/bränd (?) av en humla i somras kylda jag bara med vatten först för vi var ute i en park och hade inget annat med oss. Köpte xylocainsalva men då hade svullnaden lagt sig och hon hade inte ont längre. Däremot så använde jag den sen när jag brände ett finger vid matlagningen. Funkade jättebra till det med! Så den salvan ska alltid finnas i vår första hjälpen-väska framöver!

 5. Johanna

  Vi har haft humlor getingar och myggbett och har köpt ngt som heter after-bite på Apoteket, kostade 34kr tror jag och min
  Dotter blev av med smärtan på 3sekunder!!! Jag trodde hon skämtade när hon sluta gråta bara sådär så provade på ett myggbett igårkväll och japp jag slutade klia 🙂 bra grej!

 6. Frida

  Mina föräldar har alltid tagit en sockerbit och bet den som blivit stucken att slicka på den för att hålla på, har för mig att det hjälpte, iaf precis efter sticket.
  Vill även tipsa om en annan löpar app, som har samma upplägg som den ni kör med nu, 5k run heter den om du vill testa den istället för att köpa resen av appen, TROR att man kan springa hela schemat utan att betala.
  Tack för en skitbra blogg och podd 🙂

 7. Sanna

  Stackars Elsa, sånt gör så ont 🙁 Kortisonsslva är bra (mildison) och det får svullnaden att snabbt gå ner, Hoppas ni har det mysigt på båten! 💕💕💕

  1. Malin

   Xylocain salva skulle jag rekommendera det har alltid fungerat för mig och jag har alltid en tub med mig på resor och semestern :).