Tulpanfrossa deluxe! – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Tulpanfrossa deluxe!

Nu har jag fått hem alla mina tulpanlökar som jag beställde för längesen. Jag måste googla när det är dags att sätta ner dom i jorden. Jag behöver ta upp mina dahliaknölar också, men det verkar som att man ska vänta tills efter första frostnatten om jag förstått det rätt? Jag är verkligen ingen expert på blommor men man lär sig hela tiden och jag älskar det. Jag gick loss på antalet tulpanlökar (surprise!) och det blev hela 66 st. Varför köpa 10 när man kan frossa i 66 st? Tokigt? Ja, lite. Kul? Väldigt!

I helgen hade vi inflyttningsfest och jag fixade i huset från tidig morgon i lördags tills precis innan gästerna kom vid 20. Det blev en riktigt lyckad fest som höll på till morgonkvisten. Det blir en mjukstart för mig den här veckan med jobb hemifrån idag men sen blir det kontoret resten av veckan. Jag har en hel del jobb (tacksam för det) och sen vill jag ta tag i Bonnie och Elsas lekrum. Nu agerar det rummet förråd och jag tänker att dom flyttkartongerna vi inte har packat upp på snart ett år är saker vi borde skänka bort rakt av. Jag ska måla om en vägg där inne också, men är egentligen sugen på att göra en stor väggmålning med olika djur.

Jag gjorde en bubbelbar och alla gäster tog med sig en flaska med bubblor!

En av de roligaste presenterna. En gigantisk hemmaodlad zucchini från Linneas skafferi! 

Här är alla sorter! Favoriten är La belle epoque.

Snow crystal och white parrot. Älskar papegojtulpaner!

La belle epoque och Finola.

Sapporo och galerie.

Hur fin ser inte Mount tacoma ut? Och sen enkla white prince. Längtar till våren nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Åh så fint och så många vackra tulpaner, kommer bli magiskt! Tipsar bara om att dahliorna ska upp INNAN första frosten, inte efter. Dahlior (knölarna) dör vid frost.

  Ha en fin dag! Kram

 2. Karin

  Hoppas du slipper besök från rådjur, jag har gett upp drömmen om tulpaner för dom äts bara upp av rådjuren hos mig 🙄

 3. Sandra

  Hade jag haft din talang hade jag målat en djungelvägg i dotterns rum. Tyvärr är min talang på samma nivå som min fyraårings så jag satte upp en tapet istället. Eller jag?! Min man om jag ska vara helt ärlig.
  Men jag är bra på andra saker, inredning exempelvis 😊

 4. Sabine

  Haha, jag köpte 300 st nu i förra veckan. Sätt lite narcisser, hyacinter och allium också så har du blomning från mars-juni 🙂