Trolldeg – recept och inspiration – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Trolldeg – recept och inspiration

I helgen gjorde vi trolldeg hela familjen och det är så många som har frågat mig på instagram vilket recept jag använde mig av. Jag googlade och hittade ett enkelt och bra recept från Ica. Jag gjorde dubbel sats eftersom att jag ville pyssla själv också. Jag hade lätt kunnat göra ännu mer för det fanns liksom inget stopp i mig när det kom till att göra frukter och kakor och glass. I receptet står det att man ska grädda i 2-4 timmar i ugnen, men mina grejer var så otroligt tjocka så vi körde dom i 8 timmar i ugnen. Jag har sedan målat alla grejer med hobbyfärg. Jag har läst att de behöver sprayas med något form av lack för att färgen ska hålla så jag ska fixa med det också.

Recept på trolldeg:
( 1 sats)

Du behöver:
4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 dl vatten
2 msk rapsolja

Gör såhär:
Blanda mjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Tillsätt lite mer vatten om degen blir för torr, och lite mer mjöl om degen blir för blöt. Testa gärna om degen är bra genom att låta en degbit dingla ner från handen, om den töjs ut är degen för lös.

Forma degen till valfria figurer. För mer hållbara figurer, grädda dem i mitten av ugnen 2–4 timmar på 100°C tills de är helt torra (tiden varierar beroende på storlek och tjocklek på figurerna). Låt svalna. Måla gärna figurerna med hobbyfärger.

IMG_5020 IMG_5024 IMG_5027

Ett tips är att göra figurerna i ett helt stycke och inte så många “lösa” delar. Vi tappade Babba i golvet och han tappade en fot, en arm och huvudet. Huvudet limmade jag fast igen med hjälp av limpistol. Ibbe var också med och pysslade och gjorde en liten hamburgare.IMG_4953 IMG_4954 IMG_4958 IMG_4963

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Lyssnade som vanligt på podden idag 🙂 och du är inte ensam om att ha ett element till sambo 😉min man är också jättevarm av sig och vi brukar kramas lite innan vi ska sova sen piper jag över till min sida och mitt täcke 😅 annars svettas han ihjäl och nu har vi ett mini element mellan oss,världens varmaste och goaste tvååring 😍

  2. Josefin

    Men wow, blev ju så fina!! Kommer aldrig lyckas göra sådär fina men ska göra ett försök. Är det “riktiga” glasspinnar eller allt deg?