Trolldeg – enkla receptet – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Trolldeg – enkla receptet

Jag älskar verkligen att göra trolldeg, och det gör Elsa också. Det är ingredienser som man allt som oftast alltid har hemma vilket verkligen underlättar. Här är mitt recept (från Ica) på trolldeg som är superenkelt att göra. Man kan välja själv om man vill slänga i lite karamellfärg, gör det isåfall i slutet när det redan är en deg och baka in färgen i degen.

Du behöver:
4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 dl vatten
2 msk rapsolja

Gör såhär:
Blanda mjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Tillsätt lite mer vatten om degen blir för torr, och lite mer mjöl om degen blir för blöt. Testa gärna om degen är bra genom att låta en degbit dingla ner från handen, om den töjs ut är degen för lös.

Forma degen till valfria figurer. För mer hållbara figurer, grädda dem i mitten av ugnen 2–4 timmar (eller längre) på 100°C tills de är helt torra (tiden varierar beroende på storlek och tjocklek på figurerna). Låt svalna. Måla gärna figurerna med hobbyfärger.

Alice elsa trolldegHär är Alice och Elsa för exakt ett år sen. Tänk vad ett år går snabbt! Det känns som nyss jag gjorde alla glassar.

Trolldeg 5b9a292538e0cHär är figurerna när de har varit i ugnen. Jag kör mina i minst 8 timmar eftersom att de är tjocka. Glasspinnarna har jag hittat på Panduro.

Trolldeg glassarJag har målat allt med akrylfärg, också från Panduro. Jag tycker att glassarna ser så goda ut.

Trolldeg jordgubbarSandwich, kanelbulle och jordgubbar! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jessicalagergren
   jessicalagergren

   För att färga degen hade vi karamellfärg/hushållsfärg. Sen målar vi med färger från Panduro, tror det är akryl. 🙂 Kram J

 1. Cecilia

  Lyssnar på er senaste podd. Ett litet tips. Melatonin finns att köpa receptfritt i Finland. Jag bor på Åland och bara att gå in på apoteket och köpa här! 👍🏼