Spår av henne – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Spår av henne

Att vara på väg till jobbet och sticka ner handen i fickan och känna något som är Elsas är så mysigt. Idag upptäckte jag en trådsamling som hon hade sparat i sin låda på förskolan och som hon ville ha med sig hem. Egentligen ville hon ha med sig ett helt garnnystan men jag sa att man inte kan ta det från förskolan. “Men Signe kommer älska det” sa hon. Jag föreslog att vi skulle klippa en bit snöre och göra en leksak av det till Signe hemma och det tyckte hon var en bra idé. Väl hemma glömdes snöret bort och idag hittade jag det i min jackficka. Jag ska försöka komma ihåg det idag när jag hämtar henne.

Upplever ni att era kids är väldigt trötta vid hämtningen? Vi har kommit i en period där Elsa inte vill gå hem från förskolan och när vi väl kommer därifrån tar det en evighet att ta den där promenaden hem. Väl hemma brukar hon få en frukt innan middagen men jag funderar på om jag ska ta med en frukt i väskan och ge henne direkt när jag hämtar henne. Igår missade jag frukten och efter lite lek skulle jag duscha henne. Då bröt hon ihop och ville absolut inte duscha eller bada trots att hon varje gång aldrig vill sluta bada när hon väl är i. Det är väl det där med att byta lek eller aktivitet som jag tror att många barn har lite svårt med. Hur som helst slutade duschen i ett vrålande från både hennes och min sida så Ibbe kom in med små äpplebitar som hon fick tugga på i duschen och sen fick han ta över duschandet för jag fick dåndimpen. I de situationerna är jag så tacksam över att vi är två föräldrar.

Små spår av Elsa i min ficka. Förut brukade det alltid vara en napp, men nu är det allt som oftast små snören, plastskräp eller vantar.

Här ville Elsa att jag skulle ta en bild på henne och brunnen. Det syns inte på bilden men det rann ner massor av vatten i brunnen från den smälta snön och det tyckte Elsa var helt fantastiskt och hon bad mig ta en bild på henne och brunnen. Det är förresten Elsa som presenterar veckans avsnitt av Tvillingpodden – in och lyssna här! Hennes beskrivning av vår katt Signe är så gullig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Min snart 3-åring bryter ibland ihop bara hon ser mig, haha. Det är en lite bättre period nu, men det har varit som om allt släpper när hon ser mig. Hon bryter också ihop för minsta motgång på väg hem, eller när hon hittar på att hon vill ha en annan jacka som inte finns på föris osv… Jag har alltid med mig frukt när jag hämtar, som hon får så fort vi lämnar förskolans gård (trots att jag hämtar 15 och de har ätit mellis en timme tidigare).

 2. Sara

  Har precis samma problem med min son vid hämtning (han är snart 3). Ibland bryter han ihop totalt så fort vi kommer innanför ytterdörren hemma och bara skriker och gråter. Jag tror han är trött av alls intryck på förskolan… tror dock inte att han är hungrig för jag hämtar honom ändå ganska tidigt (runt 15.30) och dom äter ju mellis någon timme innan det. Tror bara det är tufft att vara 3 år och jag hoppas den här fasen går över snart för det är sjukt jobbigt!

 3. Sofie

  Akta bara garnet med katten, har en kompis som fick operera sin katt för närmare 30″ för att han hade svalt garn som hade flätat in sig i tarmarna 😱

 4. Karin

  Älskar att hitta deras små saker i jackfickan😊Länge gick jag omkring med en liten klistrig rosa diamant i fickan som något av barnen stoppat dit. Numera har jag den på mitt passerkort till jobbet. Blir glad varje gång jag ser den😁

 5. Hanna

  Liknande hemma hos oss nu med 3,5åringen. Tror dels det är åldern men också årstiden. Man själv är ju också så trött nu i slutet av vintern. Förhoppningsvis bara att bita ihop så blir det väl vår iår också

Annons