Så underlättar du vardagen – och tänker på miljön – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Så underlättar du vardagen – och tänker på miljön

Om det är något jag inte älskar så är det papper. Post i pappersform överlag ger mig lite klåda. Dels för att jag är rätt slarvig när det kommer till att ha ordning på viktiga papper, men också för att det känns som slöseri med papper när dokument lika gärna kan skickas digitalt.

Ibbe är otroligt ordningsam och strukturerad. Redan innan Elsa föddes hade han gjort en pärm till henne som han döpte till “Bebisens pärm.” Där sitter Elsas alla viktiga papper från olika myndigheter. Han har försökt hjälpa mig på samma sätt. Med en pärm där det står “Jessicas viktiga papper”. Där sitter det två papper idag… det är flera år sen han gjorde den pärmen.
Jag har fått möjlighet att testa en digital brevlåda, e-Boks, en app och tjänst som ska hjälpa mig att få lite mer struktur på mina dokument. Nu kan jag enkelt ladda upp mina viktiga handlingar som till exempel pass, för att alltid ha tillgång till det. Jag har även anmält mig till Storebox i mobilappen så att jag automatiskt får mina kvitton dit. Supersmart för mitt företagskort där det ju är superviktigt att jag sparar alla mina kvitton.
5 fördelar med  e-Boks

1. Du har koll
Med e-Boks har du alltid koll på dina viktiga dokument och vet var de är. Du slipper leta bland pärmar och papper på hög. Smidigt!

2. Bra för miljön
Mindre papper = bättre för miljön! När du tar emot din post digitalt minskar pappersavfall vilket ju är bra för miljön. (Jag har fortfarande papperskalender, men klarar mig verkligen inte utan.)

3. Kostar ingenting
Det är gratis att ladda ner appen och tjänsten e-Boks och det är helt utan annonser. Du hittar appen här för apple, android och Windows-telefoner.

4. Minskar krånglet
e-Boks är kopplat till ditt nationella id-nummer och följer med dig genom livet och du slipper krångel när du flyttar eller byter mailadress.

5. Sparar kvitton
Om du anmäler dig till Storebox via appen får du automatiskt kvitton från deltagande butiker i din e-Boks när du betalat med ditt kreditkort. Så smidigt! Hur många gånger har man inte tappat bort ett kvitto?
Här kan du läsa mer om e-Boks och registrera dig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.